Παιχνίδια γεωγραφίας για παιδιά

Τα καλύτερα παιχνίδια γεωγραφίας για τα παιδιά είναι τα ταξίδια με τη φαντασία τους. Ταξιδέψτε με τη φαντασία σας στις χώρες του κόσμου και βοηθήστε τα παιδιά σας να ανοίξουν τους ορίζοντές τους και να μάθουν με διασκεδαστικό τρόπο για τον μαγικό κόσμο στον οποίο ζούμε!

Κάποιες Κυριακές επιλέγω να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας σε μία χώρα ή μία περιοχή του κόσμου! Είναι μία δραστηριότητα που μου προσφέρει τη δυνατότητα να αναφερθώ σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων, όπως είναι η γεωγραφία, η ιστορία, η τέχνη, οι επιστήμες, σπουδαίες προσωπικότητες και το έργο τους κ.α.. Σε κάθε ταξίδι προσπαθώ να αναφέρω με απλό και δημιουργικό τρόπο κάποια βασικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προορισμού. Σκοπός δεν είναι να μάθουν τα παιδιά όσα θα τους πω για τη συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή, αλλά να διασκεδάσουμε, να ανακαλύψουμε πόσο μαγικός είναι ο κόσμος των ζώων και της φύσης γενικότερα, και να διαπιστώσουν πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος από μέρος σε μέρος και πως επηρεάζει αυτό τον τρόπο ζωής των ντόπιων, να προβληματιστούμε για διάφορα θέματα, όπως γιατί τα ζώα στον αρκτικό κύκλο είναι λευκά, γιατί οι Ούρος στο Περού επέλεξαν να ζούν σε τεχνητά νησιά επάνω στη λίμνη Τιτικάκα, γιατί στην Αλάσκα έχουν 2 μήνες περίπου νύχτα κ.α., και να ανοίξουν οι ορίζοντές μας.

Πριν από κάθε ταξίδι γράφουμε στα αεροπορικά μας εισιτήρια τον προορισμό μας. Στη συνέχεια σημειώνουμε τον προορισμό μας και στα διαβατήριά μας, κολλάμε το αυτοκόλλητο του προορισμού μας και χρωματίζουμε τη θέση του προορισμού μας στους παγκόσμιους χάρτες που υπάρχουν στα διαβατήριά μας. Ένα από τα δωμάτια του σπιτιού μετατρέπεται σε αεροπλάνο. Στην είσοδο του αεροπλάνου κάνω τον ελεγκτή και τους ελέγχω εισιτήρια και διαβατήρια. Μέσα στο αεροπλάνο κάνω την αεροσυνοδό και τους δίνω τις οδηγίες ασφάλειας της πτήσης και προσποιούνται ότι δένουν τις ζώνες τους. Μετά κάνω την πιλότο, τις καλωσορίζω στην πτήση, αναφέρω τον προορισμό, τη διάρκεια της πτήσης, τον καιρό στον προορισμό μας και τι μπορούν να επισκεφτούν εκεί. Μετά τις αφήνω και ετοιμάζω την ξενάγηση, τοποθετώντας φωτογραφίες από τον προορισμό μας στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Οι φωτογραφίες μπορεί να απεικονίζουν φυσικά τοπία, μνημεία, προϊόντα, ντόπιους, ζώα κ.α. από τον προορισμό μας. Επίσης, ετοιμάζω τις δραστηριότητες και τα υλικά για τις κατασκευές ή για μαγειρική. Επιστρέφω στο αεροπλάνο ως αεροσυνοδός για να τους προσφέρω κάποιο κέρασμα και, μόλις το φάνε, τους δείχνω στο Google Earth την κίνηση από το σημείο που βρισκόμαστε προς τον προορισμό μας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε σε παγκόσμιο χάρτη ή σε υδρόγειο. Έπειτα, προσγειωνόμαστε στον προορισμό μας και ξεκινάει η ξενάγηση. Αν ο προορισμός μας χαρακτηρίζεται από κάποιο είδος μουσικής, βάζω μουσική, μόλις βγούμε από το αεροπλάνο. Γυρνάμε από δωμάτιο σε δωμάτιο, τους μιλάω για τις εικόνες που βλέπουμε, προσποιούμαστε ότι φωτογραφίζουμε και πέρνουμε τις φωτογραφίες. Για να το κάνουμε πιο διασκεδαστικό μπορεί να προσποιηθούμε ότι μας κυνηγάει ένα άγριο ζώο, ή ότι γλιστράω στο βουνό και χρειάζομαι βοήθεια, ή ότι βοηθάμε τους ντόπιους σε κάποια κατασκευή ή στη συλλογή κάποιου προϊόντος, ή ότι δοκιμάζουμε κάποιο προϊόν κ.α.. Στο τέλος ασχολούμαστε με τις δραστηριότητες και τις κατασκευές που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή!

Δείτε το διαθέσιμο υλικό για παιχνίδια γεωγραφίας με τη φαντασία για παιδιά για διάφορες χώρες του κόσμου μέχρι στιγμής:

Ταξίδια με τη φαντασία - Βασικό υλικό

Ταξίδια με τη φαντασία - Βασικό υλικό
Ηλικία: 3+
Το Ταξίδια με τη φαντασία - Βασικό υλικό περιλαμβάνει 1 βαλιτσάκι με ετικέτα αποσκευών, 1 διαβατήριο, 1 αεροπορικό εισητήριο, 1 φωτογραφική μηχανή και 1 ταξιδιωτικό ημερολόγιο. Μάθε περισσότερα...

Ταξίδια με τη φαντασία - Αίγυπτος

Ταξίδια με τη φαντασία - Αίγυπτος
Ηλικία: 3+
Το Ταξίδια με τη φαντασία - Αίγυπτος περιλαμβάνει 1 τουριστικό οδηγό, 1 χάρτη, 1 αυτοκόλλητο για το διαβατήριο, 8 φωτογραφίες και 2 δραστηριότητες. Μάθε περισσότερα...

Παιχνίδια γεωγραφίας για παιδιά Γαλλία

Υλικό για τη Γαλλία
Ηλικία: 3+
Το υλικό για ταξίδι με την φαντασία στη Γαλλία περιλαμβάνει 1 τουριστικό οδηγό με βασικές πληροφορίες για τη Γαλλία και προτάσεις, όπως "Ας πούμε καλημέρα στους παριζιάνους στα γαλλικά", 1 χάρτη της Γαλλίας, 1 αυτοκόλλητο για το διαβατήριο, 8 φωτογραφίες βασικών χαρακτηριστικών της Γαλλίας, πρότυπο και οδηγίες για τη δημιουργία ουράνιου τόξου με το καλλιτεχνικό ρεύμα του πουαντιγισμού και συνταγή για γλυκές κρέπες.
Παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης αυτοκόλλητων και προτύπων για το ουράνιο τόξο σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από 1 παιδάκια! Διατίθεται σε ψηφιακή μορφή ή έτοιμο.
Τιμή ψηφιακού αρχείου: 4 ευρώ
Τιμή έτοιμου προϊόντος: 6 ευρώ

Παιχνίδια γεωγραφίας για παιδιά

Υλικό για την Τουρκία
Ηλικία: 3+
Το υλικό για ταξίδι με την φαντασία στην Τουρκία περιλαμβάνει 1 τουριστικό οδηγό με βασικές πληροφορίες για την Τουρκία και προτάσεις, όπως "Ας κάνουμε μία βόλτα με αερόστατο επάνω από την Καππαδοκία", 1 χάρτη της Τουρκίας, 1 αυτοκόλλητο για το διαβατήριο, 8 φωτογραφίες βασικών χαρακτηριστικών της Τουρκίας και οδηγίες για την κατασκευή ψηφιδωτού με φασόλια.
Παρέχεται η δυνατότητα προσθήκης αυτοκόλλητων σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από 1 παιδάκια! Διατίθεται σε ψηφιακή μορφή ή έτοιμο.
Τιμή ψηφιακού αρχείου: 4 ευρώ
Τιμή έτοιμου προϊόντος: 6 ευρώ

*Προϊόντα ψηφιακού σχεδιασμού και εκτύπωσης και χειροποίητης κατασκευής.

Για να παραγγείλεις κάποιο από τα προϊόντα από τα παιχνίδια γεωγραφίας, επικοινώνησε μαζί μου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 2810332112.

Δες όλα τα παιχνίδια...

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...