Παιχνίδια γλώσσας Α' Δημοτικού - Κρεμάλα

Στα παιχνίδια γλώσσας Α' δημοτικού του dreamymemoriesProject θα βρείτε δωρεάν για εκτύπωση το παιχνίδι "Κρεμάλα", το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην εξάσκηση της ανάγνωσης, της γραφής και της ορθογραφίας των λέξεων της Α' δημοτικού με διασκεδαστικό τρόπο.

Παιχνίδια γλώσσας Α' δημοτικού - Κρεμάλα

Τι περιλαμβάνει:

 • 1 ταμπλό με την κρεμάλα, πλαίσιο για τη λέξη και πλαίσιο για τα γράμματα που δεν υπάρχουν
 • 1 ετικέτα για το βαζάκι ή το κουτάκι, όπου θα βάλετε τις κάρτες
 • κάρτες με τις λέξεις της Α' ενότητας της γλώσσας της Α' δημοτικού "Πού είναι ο Άρης;"
 • κενές κάρτες, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε κι άλλες λέξεις

Πως παίζεται: Το παιχνίδι παίζεται από 2 παίκτες. Κάθε παίκτης, εναλλάξ, παίρνει μία κάρτα τυχαία από το βαζάκι/κουτάκι και γράφει τόσες παύλες, όσες και τα γράμματα της λέξης που αναγράφεται στην κάρτα, αλλά και το αρχικό και το τελικό γράμμα της λέξης στο πλαίσιο που προορίζεται για τη λέξη. Ύστερα, ο αντίπαλος παίκτης λέει ένα γράμμα από την αλφαβήτα. Αν το γράμμα που είπε ο αντίπαλος υπάρχει μέσα στη λέξη, τότε τοποθετείται το γράμμα στη παύλα που αντιστοιχεί. Αν, όμως δεν υπάρχει, τότε σχεδιάζεται το κεφάλι του πάνω στη κρεμάλα και σημειώνεται το γράμμα στο πλαίσιο που προορίζεται για τα γράμματα που δεν υπάρχουν, ώστε να ξέρει ποια γράμματα έχει πει. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να βρει την λέξη, οπότε και κερδίζει ή μέχρι ο αντίπαλός του να σχεδιάσει όλα τα μέλη του σώματός του στην κρεμάλα, οπότε και χάνει.

Μπορείτε να προσθέτετε συνεχώς τις νέες λέξεις που μαθαίνει το παιδί, αξιοποιώντας τις κενές κάρτες. Έτσι, το παιδί εξασκείτε στην ανάγνωση, στη γραφή και στην ορθογραφία των λέξεων της Α' δημοτικού. Φυσικά το παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τις άλλες τάξεις του δημοτικού.

Κατεβάστε την κρεμάλα εντελώς δωρεάν και εκτυπώστε το στον οικιακό σας εκτυπωτή ή στο βιβλιοπωλείο.

*Απαγορεύεται η εμπορική εκμετάλλευση των αρχείων ή μέρους αυτών.
© 2021 dreamy. All rights reserved.

Δείτε ακόμα:

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...