Ντόμινο πρόσθεσης και αφαίρεσης 1-5

Τα μαθηματικά της Α' δημοτικού έγιναν παιχνίδι! Στα παιχνίδια μαθηματικών Α' δημοτικού του dreamymemoriesProject θα βρείτε το δωρεάν για εκτύπωση ντόμινο πρόσθεσης και αφαίρεσης 1-5 το οποίο συμβάλλει στην εξάσκηση και στην εμπέδωσή τους με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο.

Ντόμινο πρόσθεσης και αφαίρεσης 1-5

Το ντόμινο πρόσθεσης και αφαίρεσης 1-5 αποτελείται από 30 κάρτες οι οποίες έχουν δύο μισά, το πρώτο μισό έχει έναν αριθμό από το 1-5 και το δεύτερο μισό μία πρόσθεση ή μία αφαίρεση.

Πως παίζεται; Το ντόμινο παίζεται από 2-4 παίκτες. Μοιράστε 7 κάρτες σε κάθε παίκτη, όταν οι παίκτες είναι 2, και 5 κάρτες, όταν είναι 3 ή 4, και τοποθετήστε 1 κάρτα στο τραπέζι. Όποιος παίκτης έχει σειρά πρέπει να επεκτείνει τη γραμμή από ντόμινο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας μόνο μία κάρτα με τον αριθμό που αντιστοιχεί στο αποτέλεσμα της πράξης της κάρτας στο τέλος της γραμμής. Η γραμμή δεν χρειάζεται να είναι ευθεία, αλλά μπορεί να δημιουργεί τυχαίες γωνίες. Όποιος παίκτης έχει σειρά, αλλά δεν έχει κάποια κάρτα που να ταιριάζει, θα πρέπει να τραβήξει μία από τις υπόλοιπες κάρτες, αλλά για να την τοποθετήσει θα πρέπει να περιμένει μέχρι την επόμενη φορά. Κερδίζει όποιος ξεφορτωθεί όλες ή τις περισσότερες κάρτες. Εναλλακτικά, το παιδί μπορεί να παίξει μόνο του, τοποθετώντας κάθε φορά μία κάρτα με τον αριθμό που αντιστοιχεί στο αποτέλεσμα της πρόσθεσης της προηγούμενης κάρτας.

Τα παιχνίδια μαθηματικών δημοτικού έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον Γιώργο Αρχανιωτάκη, πτυχ. μαθηματικό του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Κατεβάστε το ντόμινο πρόσθεσης και αφαίρεσης 1-5 εντελώς δωρεάν και εκτυπώστε το στον οικιακό σας εκτυπωτή ή στο βιβλιοπωλείο.

*Απαγορεύεται η εμπορική εκμετάλλευση των αρχείων ή μέρους αυτών.
© 2021 dreamy. All rights reserved.

Δείτε ακόμα:

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...