Χρόνος μελέτης

Τι:

Οργανώνουμε κατάλληλα τον χρόνο μελέτης του παιδιού.

Πως:  

-Δημιουργούμε μία καθημερινή ρουτίνα στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ημερήσια μελέτη.

Η ύπαρξη ρουτίνας δημιουργεί ασφάλεια στο παιδί και κάθε παιδί λειτουργεί καλύτερα όταν νιώθει ασφαλές.

-Ορίζουμε την ώρα έναρξης και λήξης της μελέτης.

Ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού μπορούμε να ορίσουμε πότε είναι η καλύτερη περίοδος μέσα στην ημέρα για να μελετάει. Θεωρείτε πιο αποτελεσματικό, το παιδί να μελετάει όσο το δυνατόν πιο νωρίς, ώστε να είναι πιο ξεκούραστο. Η καθημερινή μελέτη δεν πρέπει να υπερβαίνει τη διάρκεια που ορίζει το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο "ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΑΙΠΘ Φ.12/428/85241/Γ1/18-8-2003" με θέμα: «Εργασίες στο σπίτι», η ολοκλήρωσή των εργασιών στο σπίτι (για όλα τα μαθήματα) και η προετοιμασία για τα επαναληπτικά τεστς να μη διαρκεί περισσότερο από (εγκύκλιος Φ12/428/85241/Γ1/18-8-2003) 30 λεπτά για τις Α΄ & Β΄, 40' για τις Γ΄ & Δ΄, 60' για τις Ε` & ΣΤ΄ τάξεις.

-Ορίζουμε πότε μπορεί να κάνει διάλειμμα.

Τα διαλείμματα επιβραβεύουν το παιδί και μπορούν να το βοηθήσουν να αποβάλει το στρες και να ολοκληρώσει αποτελεσματικά τη μελέτη του. Το διάλειμμα μπορεί να γίνεται στη μέση της διάρκειας της μελέτης.

-Ορίζουμε τη σειρά των εργασιών μαζί με το παιδί.

Δίνουμε την ευκαιρία στο παιδί να επιλέγει με ποια σειρά θα κάνει τα μαθήματα και τις εργασίες του, είτε ξεκινώντας από αυτές που του αρέσουν και τις πιο εύκολες, είτε ξεκινώντας από τις πιο δύσκολες. Ξεκινώντας από τις εργασίες που του αρέσουν θα γεμίζει με ενέργεια και ολοκληρώνοντας πρώτα εκείνες που μπορούν να γίνουν πιο εύκολα και γρήγορα το παιδί θα έχει την αίσθηση ότι μειώνεται ο όγκος των εργασιών του άμεσα και αυτό μπορεί να συμβάλλει στο να συνεχίσει με καλή διάθεση και θέληση. Ξεκινώντας από τις πιο δύσκολες, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο ξεκούραστο και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματικό, και όταν τις τελειώσει, θα αισθάνεται λιγότερο άγχος. Πριν ξεκινήσει τη μελέτη θα μπορούσε να δημιουργεί μία λίστα καθηκόντων, την οποία θα τσεκάρει κάθε φορά που ολοκληρώνει μία εργασία.

Υλικό

*Απαγορεύεται η εμπορική εκμετάλλευση των αρχείων ή μέρους αυτών.

© 2021 dreamy. All rights reserved.

Πρόγραμμα μελέτης-Λίστα καθηκόντων

Πρόγραμμα μελέτης-Λίστα καθηκόντων

Πρόγραμμα μαθημάτων

Πρόγραμμα μαθημάτων

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...