Πως να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τη μάθηση

Θέλετε το παιδί σας να αγαπάει τη μάθηση και να αναγνωρίζει και να απολαμβάνει τη μαγεία της γνώσης; Δείτε πως...

Πως να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τη μάθηση

 1. Δημιουργούμε ασφάλεια στο παιδί, δείχνοντας του πως το αγαπάμε και το αποδεχόμαστε ανευ όρων, τηρώντας μία ρουτίνα στην καθημερινότητά του και θέτωντας του σαφή όρια. Επίσης, φροντίζουμε να κοιμάται επαρκώς (Δες τις απαιτούμενες ώρες ύπνου για παιδιά ανά ηλικία εδώ.) και να τρέφεται υγιεινά (Δες πως μπορείς να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής για ολόκληρη την οικογένεια εδώ.).
 2. Περνάμε ποιοτικό χρόνο με το παιδί μας, είτε αφήνωντάς το να επιλέξει εκείνο το παιχνίδι που θέλει να παίξουμε, είτε προσφέροντάς του κατάλληλα για την ηλικία του ερεθίσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής του, χωρίς να το πιέζουμε και χωρίς να αγχωνόμαστε να του μάθουμε νέες γνώσεις. Απολαμβάνουμε το παιχνίδι μαζί του και η κατάκτηση της γνώσης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων θα έρθει ως φυσικό αποτέλεσμα. Δες ιδέες για δραστηριότητες ανά ηλικία και κατηγορία εδώ.
 3. Παρακολουθούμε ποιες δραστηριότητες και βιβλία κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον του παιδιού, ώστε να του παρέχουμε ανάλογα ερεθίσματα, μεταξύ άλλων.
 4. Επαινούμε την προσπάθειά του, τη δημιουργικότητά του, τις καλές του ιδέες, τη θετική του συμπεριφορά και εκφράζουμε ενθουσιασμό για όσα κάνει και το ενθαρρύνουμε να προσπαθήσει ξανά σε περίπτωση αποτυχίας.
 5. Εκφράζουμε ενθουσιασμό για τη μάθηση, τη γνώση και τη μαγεία της, δεν κολλάμε ταμπέλες στο παιδί του τύπου "Δεν τα παίρνει τα γράμματα" ή "Δεν είναι καλός στα μαθηματικά" και δεν αναπαράγουμε περιοριστικές πεποιθήσεις, όπως ότι τα κορίτσια δεν είναι καλά στα μαθηματικά και στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες κ.α..
 6. Μαθαίνουμε στο παιδί ότι, για να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε, χρειάζεται να προσπαθήσουμε, καθώς και ότι είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να κάνουμε λάθη.

Για να δεις πως μπορείς να συμβάλλεις στην καλύτερη επίδοση του παιδιού σου στο σχολείο, δες τον οδηγό οργάνωσης σχολικής μελέτης εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...