Πως να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τη μάθηση

Θέλετε το παιδί σας να αγαπάει τη μάθηση και να αναγνωρίζει και να απολαμβάνει τη μαγεία της γνώσης; Δείτε πως...

Πως να κάνω το παιδί μου να αγαπήσει τη μάθηση

 1. Δημιουργούμε ασφάλεια στο παιδί, δείχνοντας του πως το αγαπάμε και το αποδεχόμαστε άνευ όρων, τηρώντας μία ρουτίνα στην καθημερινότητά του και θέτωντας του σαφή όρια. Επίσης, φροντίζουμε να κοιμάται επαρκώς (Δες τις απαιτούμενες ώρες ύπνου για παιδιά ανά ηλικία εδώ.) και να τρέφεται υγιεινά (Δες πως μπορείς να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής για ολόκληρη την οικογένεια εδώ.).
 2. Περνάμε ποιοτικό χρόνο με το παιδί μας, είτε επιτρέποντάς του να επιλέξει εκείνο το παιχνίδι που θέλει να παίξουμε, είτε προσφέροντάς του κατάλληλα για την ηλικία του ερεθίσματα από τον πρώτο κιόλας μήνα της ζωής του, χωρίς να το πιέζουμε και χωρίς να αγχωνόμαστε να του μάθουμε νέες γνώσεις. Απολαμβάνουμε το παιχνίδι μαζί του και η κατάκτηση της γνώσης και η ανάπτυξη δεξιοτήτων θα έρθει ως φυσικό αποτέλεσμα. Παρακολουθούμε ποιες δραστηριότητες και βιβλία κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον του παιδιού, ώστε να του παρέχουμε ανάλογα ερεθίσματα, μεταξύ άλλων. Τα ερεθίσματα που δέχεται το παιδί συμβάλλουν στη δημιουργία νέων νευρώνων στον εγκέφαλό του με αποτέλεσμα να αναπτύσσει δεξιότητες και να γίνεται πιο ικανό στη μάθηση και, κατά συνέπεια, να αυξάνεται και η αυτοπεποίθησή του. Δες ιδέες για δραστηριότητες εδώ.
 3. Καλλιεργούμε στο παιδί νοοτροπία ανάπτυξης (growth mindset), επαινώντας την προσπάθεια και μαθαίνοντάς του να διαχειρίζεται την αποτυχία και να προσπαθεί ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρει. Μάθε πως εδώ.
 4. Εκφράζουμε ενθουσιασμό για τη μάθηση, τη γνώση και τη μαγεία της, δεν κολλάμε ταμπέλες στο παιδί του τύπου "Δεν παίρνει τα γράμματα" ή "Δεν είναι καλός στα μαθηματικά" και δεν αναπαράγουμε περιοριστικές πεποιθήσεις, όπως ότι τα κορίτσια δεν είναι καλά στα μαθηματικά και στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες κ.α..

Για να δεις πως μπορείς να συμβάλλεις στην καλύτερη επίδοση του παιδιού σου στο σχολείο, δες τον οδηγό οργάνωσης σχολικής μελέτης εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...