Περιοριστικές πεποιθήσεις

Τι:

Αντικαθιστώ τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις με θετικές πεποιθήσεις.

Γιατί:

Το σύστημα πεποιθήσεών μας αποτελεί το πρίσμα μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και καθορίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, που με τη σειρά τους καθορίζουν τη συμπεριφορά μας και τα αποτελέσματά της. Οι περισσότερες από τις πεποιθήσεις μας δημιουργήθηκαν κατά την παιδική μας ηλικία από τους γονείς μας και άλλους ενήλικες που είχαν επιρροή πάνω μας και είναι βαθιά ριζωμένες στον εγκέφαλο μας. Οι θετικές πεποιθήσεις μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη ζωή μας, αλλά οι αρνητικές πεποιθήσεις μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επίτευξη των στόχων μας στους διάφορους τομείς της ζωής μας.

Πώς:  

Εξετάζω τις αρνητικές μου πεποιθήσεις, οι οποίες υπονομεύουν τη ζωή των ονείρων μου, εξετάζω αν ισχύουν πραγματικά ή και, αν πρόκειται για γενικεύσεις, αν ισχύουν για όλους, και τις αντικαθιστώ. Αποφασίζω ότι είμαι ικανή να επιτύχω τους στόχους μου, αρκεί να δημιουργήσω την κατάλληλη για εμένα στρατηγική για καθένα από αυτούς.

Tips:
 • Καταγράφω τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις οι οποίες με κάνουν να αισθάνομαι ότι δεν είμαι αρκετή με όσα ξέρω και κάνω και ότι δεν είμαι ικανή να επιτύχω τους στόχους μου και με απομακρύνουν από τη ζωή που ονειρεύομαι. Για να βρω τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις μπορώ να καταγράψω 5 πράγματα που θέλω να κάνω και 2-3 λόγους για το καθένα για τους οποίους δεν τα έχω κάνει ακόμη. Αυτοί οι λόγοι οφείλονται στις περιοριστικές μου πεποιθήσεις.
 • Για τις περιοριστικές πεποιθήσεις οι οποίες αφορούν την προσωπικότητά μου και τις ικανότητές μου, εξετάζω αν ισχύουν πραγματικά.
 • Για τις περιοριστικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι πιο γενικές, εξετάζω αν ισχύουν πραγματικά και αν ισχύουν για όλους.
 • Αντικαθιστώ τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις με θετικές πεποιθήσεις, οι οποίες μου επιτρέπουν να είμαι αυτή που θέλω να είμαι και να αισθάνομαι αρκετή με όσα ξέρω και κάνω και ικανή να καταφέρω ότι θέλω.

Υλικό

*Απαγορεύεται η εμπορική εκμετάλλευση των αρχείων ή μέρους αυτών.
© 2021 dreamy. All rights reserved.

Για να παραλάβεις το έτοιμο ημερολόγιο ισορροπίας για μαμάδες του dreamymemoriesProject δες εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...