Δουλειές σπιτιού

Τι:

Μοιράζομαι τις δουλειές του σπιτιού με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Γιατί:

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μόνο δική μου υποχρέωση, αλλά όλων των μελών της οικογένειάς μου, ακόμα κι αν δεν εργάζομαι. Μοιράζοντας τις δουλειές του σπιτιού, θα είμαι πιο ξεκούραστη και θα εξοικονομήσω χρόνο για τον εαυτό μου ή για να περάσω ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μου ή για να τον μοιραστώ με τον/τη σύντροφό μου. Επίσης, βοηθάω τα παιδιά μου να γίνουν υπεύθυνα και ανεξάρτητα.

Πώς:  

Συζητάω με τα μέλη της οικογένειάς μου γιατί θέλω να μοιραζόμαστε τις δουλειές του σπιτιού και κάνω σαφής τις προσδοκίες μου.

Tips:
 • Ζητάω από τον/τη σύντροφό μου να αποφασίσει ποιες από τις δουλειές του σπιτιού θέλει να αναλάβει και αποφασίζουμε μαζί πως θα τις μοιράσουμε και ποιες θα αναθέσουμε στα παιδιά μας.
 • Αναθέτω δουλειές στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητές τους και, κυρίως, όσες τους αφορούν, όπως το στρώσιμο του κρεβατιού τους, το μάζεμα των παιχνιδιών τους κ.α..
 • Λέω στο παιδί "Μπορείς να με βοηθήσεις με...;", δείχνοντάς του ότι το θεωρώ ικανό να τα καταφέρει.
 • Αποφεύγω τις απειλές και τις ανταμοιβές, για να πείσω τα παιδιά να βοηθήσουν στις δουλειές του σπιτιού. Ευχαριστώ ειλικρινά τα παιδιά για τη βοήθειά τους.
 • Δημιουργώ ένα πρόγραμμα δουλειών σπιτιού, όπου θα κατανείμω τις δουλειές του σπιτιού στις ημέρες της εβδομάδας, ώστε να μας βολεύει όλους.
 • Μπορώ να υιοθετήσω ως οικογενειακή παράδοση, όταν τα παιδιά έχουν τα γενέθλιά τους, να τους προσφέρω μία κάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, αναθέτοντάς τους νέες δουλειές σπιτιού ανάλογα με τη νέα τους ηλικία.
 • Προσωπικά, το να περιμένω από τον άντρα μου και τα παιδιά να κάνουν αυτό που στο μυαλό μου ήταν το αυτονόητο μου δημιουργούσε πολύ θυμό και επηρέαζε ολόκληρη την ημέρα μου. Απαλλάχτηκα από αυτό λέγοντάς τους απλά τι περιμένω από αυτούς να κάνουν. Επίσης, ως μαμά που εργάζομαι από το σπίτι, αυτό το οποίο με βοήθησε πολύ είναι ότι σταμάτησα να κάνω πρώτα τις δουλειές του σπιτιού και μετά τη δουλειά μου. Έτσι, αφιερώνω τον δημιουργικό μου χρόνο στη δουλειά μου που με γεμίζει ενέργεια και το απόγευμα κάνω και τις δουλειές που μου αντιστοιχούν.

Υλικό

*Απαγορεύεται η εμπορική εκμετάλλευση των αρχείων ή μέρους αυτών.
© 2021 dreamy. All rights reserved.

Για να προμηθευτείς το έτοιμο ημερολόγιο ισορροπίας για μαμάδες του dreamymemoriesProject δες εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...