Τοξικές σκέψεις

Τι:

Αντικαθιστώ τις τοξικές σκέψεις με σκέψεις που με ωφελούν.

Γιατί:

Οι τοξικές σκέψεις μάς προκαλούν άγχος και θλίψη, μας αποσυντονίζουν και υπονομεύουν την επίτευξη των στόχων μας. Επίσης, σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο μας και ρουφούν τη δημιουργική μας ενέργεια. Τέτοιες σκέψεις είναι, κυρίως, οι δυσοίωνες προβλέψεις που μπορεί να κάνω για το μέλλον, οι σκέψεις ότι δεν είμαι ικανή να τα καταφέρω, οι συγκρίσεις με τους άλλους και οι σκέψεις στις οποίες γενικεύω και θεωρώ ότι, εφόσον απέτυχα στο παρελθόν, θα αποτύχω και πάλι.

Πώς:  

Όταν κάνω μία τοξική σκέψη, λέω συνειδητά "Stop" και την αντικαθιστώ με μία σκέψη που με ωφελεί, έως ότου ο εγκέφαλός μου εκπαιδευτεί να τις αντικαθιστά αυτόματα.

Tips:
 • Τα αρνητικά σενάρια που κάνω έχουν ελάχιστες πιθανότητες να βγουν αληθινά.
 • Επικεντρώνομαι σ' εμένα και όχι στο τι κάνουν οι άλλοι.

Παραδείγματα:

 1. Τοξική σκέψη: Δε θα τα καταφέρω, όπως δεν τα κατάφερα και στην προηγούμενή μου προσπάθεια./Ωφέλιμη σκέψη: Από την προηγούμενη μου προσπάθεια έχω αποκτήσει γνώση και εμπειρία που σε συνδυασμό με την κατάλληλη προετοιμασία θα με βοηθήσουν να τα καταφέρω.
 2. Τοξική σκέψη: Δεν είμαι ικανή./Ωφέλιμη σκέψη: Αν δεν ήμουν ικανή, δεν θα το είχα καν σκεφτεί. Θα προετοιμαστώ κατάλληλα και θα τα καταφέρω.
 3. Τοξική σκέψη: Εγώ φταίω./Ωφέλιμη σκέψη: Το ποιος φταίει δεν ωφελεί πουθενά. Θα εστιάσω στη λύση του προβλήματος. Θα μετατρέψω το πρόβλημά μου σε στόχο και θα σχεδιάσω την κατάλληλη στρατηγική για να τον επιτύχω.
 4. Τοξική σκέψη: Τι θα κάνω αν...;/Ωφέλιμη σκέψη: Αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, θα το αντιμετωπίσω τότε, κάνοντας τα κατάλληλα βήματα. Εξάλλου, έως τότε θα είμαι πιο έμπειρη.
 5. Tοξική σκέψη: Δε γίνεται./Ωφέλιμη σκέψη: Πώς μπορεί να γίνει;
 6. Τοξική σκέψη: Αυτός είναι καλύτερος από εμένα, γιατί έχει καταφέρει να..../Ωφέλιμη σκέψη: Πώς ήταν αυτός ο άνθρωπος στην αρχή της διαδρομής του; Τι έκανε που τον οδήγησε στην επίτευξη των στόχων του;

Για να προμηθευτείς το έτοιμο ημερολόγιο ισορροπίας για μαμάδες του dreamymemoriesProject δες εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...