Περιοριστικές πεποιθήσεις

Τι:

Αντικαθιστώ τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις με θετικές πεποιθήσεις.

Γιατί:

Το σύστημα πεποιθήσεών μας αποτελεί το πρίσμα μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και καθορίζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, που με τη σειρά τους καθορίζουν τη συμπεριφορά μας και τα αποτελέσματά της. Οι περισσότερες από τις πεποιθήσεις μας δημιουργήθηκαν κατά την παιδική μας ηλικία από τους γονείς μας και άλλους ενήλικες που είχαν επιρροή πάνω μας και είναι βαθιά ριζωμένες στον εγκέφαλο μας. Οι θετικές πεποιθήσεις μπορούν να συμβάλλουν θετικά στη ζωή μας, αλλά οι αρνητικές πεποιθήσεις μπορεί να αποτελέσουν τροχοπέδη στην επίτευξη των στόχων μας στους διάφορους τομείς της ζωής μας.

Πώς:  

Εξετάζω τις αρνητικές μου πεποιθήσεις, οι οποίες υπονομεύουν τη ζωή των ονείρων μου, εξετάζω αν ισχύουν πραγματικά ή και, αν πρόκειται για γενικεύσεις, αν ισχύουν για όλους, και τις αντικαθιστώ. Αποφασίζω ότι είμαι ικανή να επιτύχω τους στόχους μου, αρκεί να δημιουργήσω την κατάλληλη για εμένα στρατηγική για καθένα από αυτούς.

Tips:
 • Καταγράφω τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις οι οποίες με κάνουν να αισθάνομαι ότι δεν είμαι αρκετή με όσα ξέρω και κάνω και ότι δεν είμαι ικανή να επιτύχω τους στόχους μου και με απομακρύνουν από τη ζωή που ονειρεύομαι. Για να βρω τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις μπορώ να καταγράψω 5 πράγματα που θέλω να κάνω και 2-3 λόγους για το καθένα για τους οποίους δεν τα έχω κάνει ακόμη. Αυτοί οι λόγοι οφείλονται στις περιοριστικές μου πεποιθήσεις.
 • Για τις περιοριστικές πεποιθήσεις οι οποίες αφορούν την προσωπικότητά μου και τις ικανότητές μου, εξετάζω αν ισχύουν πραγματικά.
 • Για τις περιοριστικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι πιο γενικές, εξετάζω αν ισχύουν πραγματικά και αν ισχύουν για όλους, όπως είναι το ότι τα λεφτά πάνε στα λεφτά κ.α..
 • Αντικαθιστώ τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις με θετικές πεποιθήσεις, οι οποίες μου επιτρέπουν να είμαι αυτή που θέλω να είμαι και να αισθάνομαι αρκετή με όσα ξέρω και κάνω και ικανή να καταφέρω ότι θέλω.
 • Αναθεωρώ και σταματώ να αναπαράγω στην ανατροφή των παιδιών μου περιοριστικές πεποιθήσεις που αφορούν τη γυναίκα, όπως είναι το ότι οι δουλειές του σπιτιού είναι γυναικείες δουλειές, η ανατροφή των παιδιών είναι ευθύνη μόνο της μαμάς, οι γυναίκες δεν πρέπει να δουλεύουν, αλλά να μένουν σπίτι για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, τα κορίτσια δεν είναι καλά στα μαθηματικά και στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες και πολλές άλλες, αλλά και περιοριστικές πεποιθήσεις που αφορούν τους άνδρες, όπως είναι το ότι οι άνδρες δεν κλαίνε κ.λπ..
 • Δεν χρειάζεται να είμαι επιστήμονας ή ή και να έχω τέλειο σώμα ή και να είμαι πετυχημένη στη δουλειά μου ή και να κερδίζω πολλά χρήματα ή και να είμαι παντρεμένη ή και να έχω περισσότερα από ένα παιδί ή και να έχω και αγόρι και κορίτσι ή και να είναι τα παιδιά μου καλοί μαθητές για να είμαι ευτυχισμένη.

Για να προμηθευτείς το έτοιμο ημερολόγιο ισορροπίας για μαμάδες του dreamymemoriesProject δες εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...