Συγχώρεση

Τι:

Συγχωρώ τον εαυτό μου για τα λάθη μου και όσα με πληγώνουν ή με προσβάλλουν.

Γιατί:

Το παρελθόν μάς κρατάει ομήρους και υπονομεύει την προσπάθειά μας να επιτύχουμε τους στόχους μας. Συγχωρώ με τη θέλησή μου τον εαυτό μου για τα λάθη μου και όσα με έχουν πληγώσει στο παρελθόν ή με πληγώσουν ή με προσβάλλουν από εδώ και πέρα, ώστε να απελευθερωθώ από τα αρνητικά συναισθήματα του θυμού, του άγχους και της θλίψης που μου προκαλούν, και να βρω την εσωτερική μου ηρεμία και τη συγκέντρωσή μου, για να προάγω τη ζωή που θέλω να ζω.

Πώς:  

Αποδέχομαι ότι δεν μπορώ να αλλάξω αυτό το οποίο έχει συμβεί και επιλέγω να συγχωρήσω.

Tips:
 • Αγαπάω τον εαυτό μου με τα λάθη μου. Από τα λάθη μου μαθαίνω και γίνομαι καλύτερη. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να έκανα λάθος, αλλά εκείνη τη στιγμή η απόφασή μου πίστευα ότι ήταν η σωστή. Σε περίπτωση που έσφαλα, ζητάω συγγνώμη και επανορθώνω αλλάζοντας τη συμπεριφορά μου.
 • Όλοι κάνουμε λάθη. Αποδέχομαι ότι, όπως εγώ κάνω λάθη, κάνουν και οι άλλοι. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που μας πληγώνουν ή μας προσβάλλουν έχουν καλή πρόθεση, αλλά την εκφράζουν με λάθος τρόπο, και αυτό οφείλεται στον τρόπο σκέψης τους. Μπορώ να τους πω πως αισθάνομαι, όταν μου συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, και να το επιλύσω.
 • Όταν κάποιος δε μου συμπεριφερθεί σωστά ή με πληγώσει μπορεί να οφείλετε στο ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ένας πληγωμένος άνθρωπος. Οι άνθρωποι που αισθάνονται πικρία υιοθετούν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που πληγώνει ή προσβάλλει τους άλλους για να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.
 • Εκφράζω τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου. Ο μοναδικός, ίσως, λόγος που θυμώνω με τους άλλους είναι γιατί δεν έχω καταστήσει με σαφήνεια τις προσδοκίες μου από αυτούς και περιμένω να καταλάβουν μόνοι τους τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου.
 • Εξετάζω τι όρια πρέπει να θέτω στις διαπροσωπικές μου σχέσεις, ώστε να μην πληγώνομαι.
 • Εξετάζω αν έχω κάποιες πεποιθήσεις στις οποίες οφείλεται το γεγονός ότι πληγώνομαι. Για παράδειγμα, μπορεί να θεωρώ ότι αν κάποιος μ' αγαπάει, θα πρέπει να θέλει να περνάει όλο του τον ελεύθερο χρόνο μαζί μου και, όταν αυτό δε συμβαίνει, πληγώνομαι. Είναι, όμως, έτσι;
 • Ζω τη ζωή που θέλω, ώστε να αισθάνομαι καλά μέσα μου και να μπορώ να συγχωρώ.

Για να προμηθευτείς το έτοιμο ημερολόγιο ισορροπίας για μαμάδες του dreamymemoriesProject δες εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...