Σύνδεση με τον/τη σύντροφο

Τι:

Φροντίζω τη σχέση μου με τον/τη σύντροφό μου.

Γιατί:

Η λάθος αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής και της καθημερινότητας, όπως είναι οι δυσκολίες της ανατροφής των παιδιών, τα επαγγελματικά προβλήματα, τα οικονομικά προβλήματα, τα προβλήματα υγείας, τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, μπορεί να με απομακρύνει από τον/τη σύντροφό μου με αποτέλεσμα, τόσο εγώ όσο και ο/η σύντροφός μου, να αισθανόμαστε απόρριψη, πικρία, απογοήτευση, θυμό και ανασφάλεια, τα οποία μας απομακρύνουν ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

Πώς:  

Φροντίζω τη σχέση μου με τον σύντροφό μου επικοινωνώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου με ειλικρίνεια αλλά και ευγένεια και σεβασμό και δείχνω στον/στη σύντροφό μου ότι είμαι εκεί για εκείνον/η.

Tips:
 • Κατανοώ ότι ο/η σύντροφός μου αντιμετωπίζει ανάλογες δυσκολίες με εμένα και τον στηρίζω, όπως περιμένω κι εγώ από εκείνον/η να με στηρίζει.
 • Αποδέχομαι τον/τη σύντροφό μου όπως είναι και όχι όπως θα ήθελα να είναι. Κανείς μας δεν είναι τέλειος.
 • Αποδέχομαι ότι ο/η σύντροφός μου κάνει λάθη, όπως κάνω κι εγώ, και μάλιστα, παρά το αποτέλεσμα, η πρόθεσή του μπορεί να είναι καλή. Τον στηρίζω, όπως περιμένω από εκείνον να με στηρίξει στα δικά μου λάθη. Ζητάω συγγνώμη, όταν κάνω λάθος, και επανορθώνω.
 • Φροντίζω τον εαυτό μου πρωτίστως για εμένα, αλλά και για τον/τη σύντροφό μου.
 • Εκφράζω την αγάπη μου στον/στη σύντροφό μου λεκτικά και διατηρώντας την οπτική επικοινωνία και τη σωματική επαφή μαζί του.
 • Περνάω ποιοτικό χρόνο με τον/τη σύντροφό μου.
 • Εκφράζω τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου. Ο μοναδικός, ίσως, λόγος που θυμώνω με τους άλλους είναι γιατί δεν έχω καταστήσει με σαφήνεια τις προσδοκίες μου από αυτούς και περιμένω να καταλάβουν μόνοι τους τις ανάγκες και τις επιθυμίες μου. Λέω στον/στη σύντροφό μου τι περιμένω από εκείνον.
 • Αφουγκράζομαι τις ανάγκες και τις προσδοκίες του/της συντρόφου μου και του δείχνω έμπρακτα ότι είμαι εκεί για εκείνον.
 • Ιδέες για να φροντίσετε τη σχέση σας:

1. Μαγειρέψτε μαζί.

2. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί μαζί.

3. Καθιερώστε μία βραδιά ταινίας και δείτε ταινίες από την αγαπημένη σας κατηγορία ταινιών, μετά που θα κοιμηθούν τα παιδιά.

4. Αν έχετε τη δυνατότητα να σας κρατάει κάποιος τα παιδιά, καθιερώστε να βγαίνετε μία φορά την εβδομάδα ή τον μήνα.

5. Πηγαίνετε για πικ νικ και μπάνιο στην παραλία μόνοι σας.

6. Γράφετε στον/στη σύντροφό σας σημειώματα-εκπλήξεις που θα του/της αφήνετε σε διάφορα σημεία, όπως στον καθρέπτη του μπάνιου, στο ψυγείο, στο τιμόνι του αυτοκινήτου κ.α..

Για να προμηθευτείς το έτοιμο ημερολόγιο ισορροπίας για μαμάδες του dreamymemoriesProject δες εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...