Αυτογνωσία

Τι:

Κάνω επιλογές που ταιριάζουν στις αξίες μου και προάγουν τη ζωή που θέλω να ζω.

Γιατί:

Όταν οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες μας καλύπτονται με τρόπους οι οποίοι ταιριάζουν στις αξίες μας, αισθανόμαστε ισορροπία σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής μας. Οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες είναι η ανάγκη για σιγουριά και ασφάλεια, η ανάγκη για αβεβαιότητα και αλλαγή, η ανάγκη για σπουδαιότητα, η ανάγκη για σύνδεση και αγάπη, η ανάγκη για ανάπτυξη και βελτίωση και η ανάγκη για συνεισφορά, όπως έχουν κατηγοριοποιηθεί από τον Tiny Robbins, συγγραφέα, ομιλητή, coach και φιλάνθρωπο. Αν, για παράδειγμα, η πιο σημαντική αξία στη ζωή μου είναι η οικογένεια, αλλά έχω επιλέξει να εργάζομαι πάρα πολλές ώρες και δεν μου μένει χρόνος για να αφιερώσω στην οικογένειά μου, καλύπτω τις ανάγκες μου αναποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να μην αισθάνομαι ισορροπία.

Πώς:  

Βρίσκω τις 3 πιο σημαντικές αξίες της ζωής μου, ώστε οι επιλογές που χρειάζεται να κάνω για να καλύπτω τις βασικές μου ανάγκες, να διέπονται από αυτές τις αξίες.

Tips:
 • Καταγράφω τις στιγμές της ζωής μου που αισθάνθηκα πιο ευτυχισμένη, τις στιγμές που αισθάνθηκα πιο υπερήφανη και τις στιγμές που αισθάνθηκα πιο ικανοποιημένη και πλήρης και με ποιους μοιράστηκα αυτές τις στιγμές.
 • Καταγράφω τις στιγμές της ζωής μου που αισθάνθηκα πιο θλιμμένη, τις στιγμές που αισθάνθηκα ταπεινωμένη και τις στιγμές που αισθάνθηκα πιο κενή και με ποιους μοιράστηκα αυτές τις στιγμές.
 • Παρατηρώ τα κοινά στοιχεία στις απαντήσεις μου. Με ποιες αξίες μπορεί να συνδέονται;
 • Συμβουλεύομαι τη λίστα με τις αξίες του υλικού που θα βρω παρακάτω, για να τις εντοπίσω.
 • Καταγράφω τις 10 πιο σημαντικές αξίες μου και τις ιεραρχώ, ώστε να βρω τις 3 πιο σημαντικές για εμένα, χωρίς τις οποίες δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου.
 • Κάνω επιλογές και παίρνω αποφάσεις οι οποίες είναι σύμφωνες με τις αξίες μου και προάγουν τη ζωή που θέλω να ζω.

Υλικό

*Απαγορεύεται η εμπορική εκμετάλλευση των αρχείων ή μέρους αυτών.
© 2021 dreamy. All rights reserved.

Για να προμηθευτείς το έτοιμο ημερολόγιο ισορροπίας για μαμάδες του dreamymemoriesProject δες εδώ.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...