Πως να κάνω το παιδί μου να θέλει να διαβάζουμε βιβλία

Θέλετε το παιδί σας να αγαπάει τα βιβλία και το διάβασμα; Δείτε πως μπορείτε να καταφέρετε να το κάνετε να θέλει να διαβάζετε.

Πως να κάνω το παιδί μου να θέλει να διαβάζουμε βιβλία

 1. Ακόμα και από 9 μηνών, στο χώρο όπου περνάμε τις περισσότερες ώρες με το παιδί, τοποθετούμε 3-4 βιβλία σε προσβάσιμη για το παιδί θέση με τα εξώφυλλα των βιβλίων να φαίνονται, τα οποία εναλλάσουμε ανά 1 εβδομάδα περίπου (Δεν χρειάζεται να αγοράζετε συνέχεια βιβλία και να επιβαρύνεται τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό, αλλά να γίνεται μέλη σε κάποια δανειστική βιβλιοθήκη. Πλέον υπάρχουν βιβλιοθήκες ακόμα και σε πολύ μικρά χωριά. Όταν το παιδί θα είναι σε ηλικία που μπορεί κι εκείνο να γίνει μέλος της βιβλιοθήκης και να έχει τη δική του κάρτα, αυτό θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την επιθυμία του για διάβασμα βιβλίων). Τα βιβλία θα πρέπει να είναι κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού.
 2. Αφήνουμε το παιδί να μας ζητήσει να διαβάσουμε, δεν το πιέζουμε. Όταν μας ζητάει να διαβάσουμε, το προτρέπουμε να επιλέξει εκείνο το βιβλίο. Δείτε εδώ πως να διαβάζετε στο παιδί σας στο σπίτι με σωστό τρόπο, ώστε να διατηρείτε το ενδιαφέρον του, να συμβάλλετε στη μάθησή του και να ενισχύετε την αγάπη του για τα βιβλία.
 3. Παρακολουθούμε ποια βιβλία του κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ώστε να συμπεριλαμβάνουμε βιβλία της ίδιας σειράς ή με παρόμοιους χαρακτήρες κ.λπ. στα βιβλία που εκθέτουμε.

Ένας ακόμα τρόπος να διαβάζουμε περισσότερο με το παιδί είναι να εντάξουμε το διάβασμα ενός βιβλίου στην καθημερινή ρουτίνα του παιδιού. Δείτε εδώ περισσότερα για την ανάγνωση παραμυθιού πριν τον ύπνο.

Για παιδιά από 3-4 ετών και πάνω, μπορούμε να δημιουργήσουμε στο σπίτι τη δική μας δανειστική βιβλιοθήκη ως παιχνίδι ρόλων, που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα. Ένα σχετικό υπέροχο παιδικό βιβλίο για παιδιά 3+ ετών που μπορείτε να διαβάσετε είναι η "Χαριστική βιβλιοθήκη", των Παπαθεοδούλου Αντώνη και Χατζηπλή Δικαίου.

Ποια είναι τα καλύτερα παιδικά βιβλία; Επειδή οι επιλογές σε παιδικά βιβλία είναι άπειρες, μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας κάποιο από τα βιβλία που προτείνονται στις παρακάτω λίστες, μέχρι να αποκτήσετε τους αγαπημένους σας συγγραφείς παιδικών βιβλίων και τα προσωπικά σας κριτήρια στην επιλογή τους!

Δες όλα τα άρθρα "Πως να... για γονείς"

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...