Ημέρα μαγειρικής - Συνταγές για παιδιά

Τα παιδιά από πολύ μικρά επιθυμούν να συμμετέχουν στο μαγείρεμα και η διαδικασία του μαγειρέματος μπορεί να γίνει μία δημιουργική αλλά και εκπαιδευτική δραστηριότητα που μπορείτε να καθιερώσετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα!

Ημέρα μαγειρικής

Ορίστε μία ημέρα της εβδομάδας ως ημέρα μαγειρικής με τα παιδιά σας και προσφέρετε τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία χρήσιμη δεξιότητα για τη ζωή τους, με την απαιτούμενη βέβαια προσοχή από την πλευρά σας για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων! Εντάξει, ίσως και με περισσότερο καθάρισμα στο τέλος, μιας και πρόκειται για την πιο αυθεντική μορφή του messy/sensory play!

Η ενασχόληση των παιδιών με τη μαγειρική συμβάλλει στην καλλιέργεια των περισσοτέρων, αν όχι όλων, ειδών νοημοσύνης (γλωσσική ή λεκτική νοημοσύνη, μουσική/ρυθμική νοημοσύνη, σωματική/κιναισθητική νοημοσύνη, συναισθηματική ή διαπροσωπική νοημοσύνη, ενδοπροσωπική νοημοσύνη, χωρική νοημοσύνη, φυσιογνωστική νοημοσύνη, λογική/μαθηματική νοημοσύνη, υπαρξιακή νοημοσύνη). Μέσα από τη μαγειρική μπορούμε να μάθουμε βιωματικά και να μιλήσουμε στα παιδιά μας για διαφορετικά και ανεξάντλητα θέματα, ανάλογα πάντα με την ηλικία τους, όπως είναι τα χρώματα, οι αριθμοί, τα φρούτα και τα λαχανικά, η υγιεινή διατροφή, οι διάφορες κατηγορίες τροφίμων, τα συστατικά των τροφών, οι διαφορετικές καταστάσεις του νερού, η διαδικασία παραγωγής του αλευριού, του ελαιολάδου κ.α. προϊόντων, τα μεγέθη μέτρησης (ml, gr κ.α.), τα κλάσματα, η θερμοκρασία, οι αισθήσεις της γεύσης και της όσφρησης κ.α.. Μπορούμε, επίσης, να αγγίξουμε, να μυρίσουμε και να γευτούμε τα υλικά μας, να μετρήσουμε, να συγκρίνουμε και να δημιουργήσουμε "έργα τέχνης" με αυτά. Μπορείτε να δημιουργήσετε, γιατί όχι, και το δικό σας βιβλίο συνταγών! Επιπλέον, ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά στο φαγητό θα δοκιμάσουν ευκολότερα ένα φαγητό που μαγείρεψαν τα ίδια.

Επιλέξτε μία ημέρα της εβδομάδας την οποία τα παιδιά δεν έχουν δραστηριότητες και το πρόγραμμά σας δεν είναι ιδιαίτερα φορτωμένο, ώστε να έχετε ελεύθερο χρόνο. Ιδανική επιλογή μπορεί να είναι το πρωί του Σαββάτου ή της Κυριακής! Έμεις έχουμε επιλέξει να μαγειρεύουμε το πρωί του Σαββάτου κάποιο υγιεινό σνακ που τα παιδιά μπορούν να πάρουν μαζί τους στο σχολείο όλη την εβδομάδα. Έτσι, θα έχετε πάντα έτοιμο κολατσιό και δεν θα σας προβληματίζει καθημερινά τι κολατσιό θα ετοιμάσετε για το σχολείο. Βρείτε ιδέες και συνταγές για κολατσιό για το σχολείο εδώ. Βρείτε συνταγές για μαμάδες και παιδιά εδώ.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...