Ιδέες για τα Χριστούγεννα για παιδιά

 1. Ξεκινήστε ένα χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης.

 2. Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο (Κρύψτε γλυκίσματα ή κάποια έκπληξη μέσα στο κουτί με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, για να τα βρουν τα παιδιά, όταν θα το ανοίξουν.).

 3. Κάντε μία βόλτα στο δάσος και μαζέψτε κουκουνάρια, κλαδάκια, πουρναρόφυλλα, κάστανα κ.α. για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και για κατασκευές.

 4. Διακοσμήστε μία πόρτα χιονάνθρωπο.
 5. Κοιμηθείτε/κάντε κατασκήνωση δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 6. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί, αλατοζύμη, πηλό ή σύρμα χειροτεχνίας κ.α..

 7. Δεχτείτε γράμμα από τον Άγιο Βασίλη.
 8. Γράψτε γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

 9. Δεχτείτε επίσκεψη από ξωτικό του Άη Βασίλη.
 10. Κρεμάστε χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο τζάκι και πείτε στα παιδιά την ιστορία που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο έθιμο (Σύμφωνα με τη 'βόρεια' χριστιανική παράδοση, κάποτε, στα πολύ παλιά χρόνια, υπήρχε ένας καλόκαρδος άνθρωπος, που είχε χάσει την γυναίκα του και από τότε ζούσε μαζί με τις τρεις κόρες του, που μοχθούσε να τις μεγαλώσει. Όταν οι κοπέλες έφθασαν σε ηλικία γάμου, ο πατέρας τους ήταν σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούσε να τις προικίσει. Τα Χριστούγεννα πλησίαζαν και ο Άγιος Βασίλης, που γνώριζε την κατάσταση, αποφάσισε να βοηθήσει. Έτσι, όταν η οικογένεια έπεσε να κοιμηθεί, ο Άγιος Βασίλης τοποθέτησε από ένα πουγκί με χρυσό στις κάλτσες των κοριτσιών που είχαν βάλει κοντά στο τζάκι με άλλα ρούχα για να στεγνώσουν. Το επόμενο πρωί οι κοπέλες βρήκαν τα δώρα του Άη Βασίλη και η ζωή τους άλλαξε.). Βρείτε παρακάτω δωρεάν για εκτύπωση την ιστοριούλα για να τη συμπεριλάβετε στο ημερολόγιό σας.

 11. Δώστε στα παιδιά ένα δώρο εκ μέρους του Αγίου Νικολάου ανήμερα της γιορτής του και μιλήστε γι' αυτόν. Στις 6 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ο... Άγιος Βασίλης. Όχι φυσικά ο Άγιος Βασίλειος ως ιστορική προσωπικότητα, αλλά εκείνος που προσέφερε μυστικά δώρα στους ανθρώπους και στην ιστορία του οποίου οφείλεται το έθιμο του Santa Claus (Claus=σύντμηση του Nicolaus), που μοιράζει δώρα στα παιδιά του κόσμου την παραμονή των Χριστουγέννων.

 12. Διαβάστε το κλασσικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι "Το έλατο" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ ή να το παρακολουθήσετε εδώ. Για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία δείτε εδώ προτάσεις με περιγραφή και κριτική από την elniplex.

 13. Κάντε χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
 14. Διαβάστε το ποίημα "Χριστούγεννα" του Κωστή Παλαμά. Βρείτε το εδώ δωρεάν για εκτύπωση.

 15. Διαβάστε ή διηγηθείτε στα παιδιά την ιστορία της γέννησης του Χριστού. Μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο εικόνες ή και βίντεο από τον Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται το σπήλαιο της γέννησης του Χριστού ή να δείτε την ταινία Το αστέρι των Χριστουγέννων/The Star (2017).
 16. Κατασκευάστε μία φάτνη από χαρτί ή βότσαλα κ.α. (Κρύψτε τον Χριστούλη μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων και εμφανίστε τον τότε στη φάτνη.).

 17. Ακούστε στο youtube.com το παραμύθι "Ένα ελατάκι για τον Τάκη" του Ευγένιου Τριβιζά.

 18. Ακούστε στο youtube.com το παραμύθι "Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους" του Ευγένιου Τριβιζά

 19. Ακούστε στο youtube.com το παραμύθι "Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα" του Ευγένιου Τριβιζά.

 20. Ακούστε στο youtube.com το παραμύθι "Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη" του Κυριάκου Χαρίτου.

 21. Δείτε στο youtube.com την ταινία κινούμενων σχεδίων "Το ποντικάκι που ήθελε ν' αγγίξει ένα αστεράκι" από το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά.

 22. Δείτε στο youtube.com την ταινία κινούμενων σχεδίων μικρού μήκους "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" από την Disney.

 23. Δείτε την ταινία κινούμενων σχεδίων "Κλάους: Το Μυστικό των Χριστουγέννων / Klaus (2019)".

 24. Δείτε την ταινία κινούμενων σχεδίων "O Γιός του Αι Βασίλη / Arthur Christmas (2011)".

 25. Δείτε την ταινία κινούμενων σχεδίων "Προετοιμασία και Προσγείωση / Prep and Landing (2009)".

 26. Δείτε την ταινία κινούμενων σχεδίων "Τα Χριστούγεννα της Άντζελα / Angela's Christmas (2017)".

 27. Ακούστε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μπορείτε να συμπεριλάβετε στη λίστα σας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια "Το Δέντρο των Χριστουγέννων" από τον δίσκο του Τεμπέλη Δράκου "Πατημασιές Στο Χιόνι", το "Φιέστα Κουραμπιέ" από τους Burger Project, μία λίστα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, μία συλλογή από χριστουγεννιάτικα τραγούδια που περιλαμβάνει τα κλασσικά ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια "Τρίγωνα κάλαντα", "Κάλαντα Χριστουγέννων", "Χιόνια στο καμπαναριό", "Το έλατο", "Πάει ο παλιός ο χρόνος", "Άγια Νύχτα", "Ο μικρός τυμπανιστής" και "Κάλαντα Πρωτοχρονιάς" που θα τη βρείτε εδώ.

 28. Μάθετε για τον Άη Βασίλη. Συζητήστε με τα παιδιά για τον τόπο καταγωγής του Άη Βασίλη, την Καισάρεια, για την ελληνική καταγωγή του, για το έργο του και για τη Βασιλειάδα, την πόλη που δημιούργησε. Η Βασιλειάδα ήταν το κέντρο της φιλανθρωπικής δράσης του Μεγάλου Βασιλείου. Ήταν μία πόλη η οποία περιελάμβανε έναν μεγαλοπρεπή ναό, νοσοκομείο με πλήρη εξοπλισμό και μεγάλο αριθμό ιατρών, νοσοκόμων και βοηθητικού προσωπικού, λεπροκομείο, πτωχοκομείο, ορφανοτροφείο και γηροκομείο.

 29. Μάθετε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Βρείτε τα εδώ δωρεάν για εκτύπωση.

 30. Μάθετε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Βρείτε τα εδώ δωρεάν για εκτύπωση.

 31. Διακοσμήστε τα τριγωνάκια σας με κορδέλες και κουδουνάκια. Πάρτε ιδέες εδώ.
 32. Αναζητήστε στο διαδίκτυο έργα τέχνης από γνωστούς ζωγράφους με θέμα τα Χριστούγεννα.

 33. Αναζητήστε χριστουγεννιάτικα έθιμα από άλλες χώρες του κόσμου. Βρείτε εδώ τον παγκόσμιο χάρτη με χριστουγεννιάτικα έθιμα από διάφορες χώρες του κόσμου της ιστοσελίδας santatracker.google.com.

 34. Παίξτε στο χωριό του Άη Βασίλη με τα online παιχνίδια στην ιστοσελίδα santatracker.google.com, όπως Κομμωτήριο για τον Άγιο Βασίλη, Δημιουργία ξωτικού, Εργαστήριο κώδικα, Βρείτε τον Άγιο Βασίλη κ.α..

 35. Βρείτε στον χάρτη ή στις εφαρμογές Google Maps και Google Earth τον Βόρειο Πόλο ή και την Καισάρεια.

 36. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως κουραμπιέδες, μελομακάρονα κ.α..

 37. Φτιάξτε μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη. Για μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας συνταγή για μπισκότα ή οποιαδήποτε συνταγή για μπισκότα. Εμείς φτιάχνουμε μπισκότα κανέλας. Η κανέλα κάνει το σπίτι να μυρίζει Χριστούγεννα. Για συνταγή για μπισκότα κανέλας δείτε εδώ. Για συνταγή για υγιεινά μπισκότα σοκολάτας δείτε εδώ.

 38. Φτιάξτε τροφή για τους ταράνδους του Άη Βασίλη.

 39. Φτιάξτε μπισκοτόσπιτα. Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε μπισκοτόσπιτα είναι χρησιμοποιώντας μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τα οποία θα ενώσετε μεταξύ τους και θα διακοσμήσετε με γλάσο ζάχαρης. Σας προτείνω να αποφύγετε να ενώσετε τα μπισκότα με καραμέλα, η οποία καίει πολύ και σταθεροποιείτε πολύ γρήγορα. Επίσης, σας προτείνω να τυλίξετε τα μπισκοτόσπιτα με σελοφάν ή άλλο τύπο συσκευασίας, διαφορετικά τα μπισκότα θα μαλακώσουν και θα καταρρεύσουν. Δείτε εδώ και εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μπισκοτόσπιτα.

 40. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα σοκολατένια γλειφιτζούρια. Λιώστε σοκολάτα σε μπεν μαρί και με ένα μικρό κορνέ φτιαγμένο από αντικολλητικό χαρτί ρίξτε την επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, δημιουργώντας χριστουγεννιάτικα σχέδια, όπως δεντράκια και αστεράκια. Προσθέστε τα ξυλάκια και καλύψτε τα κι από πάνω με σοκολάτα. Μπορείτε να τα στολίσετε με τρούφα ή κουφετάκια. Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά!

 41. Φτιάξτε χειροποίητα δώρα ή και γούρια ή και χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 42. Φτιάξτε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας χαρτί περιτυλίγματος με αντικολλητικό χαρτί, το οποίο είτε θα ζωγραφίσουμε, είτε θα του κάνουμε σχέδια με χειροποίητες σφραγίδες από πατάτες, είτε με σχέδια που μπορούμε να δημιουργήσουμε κάνοντας το περίγραμμα χριστουγεννιάτικων κουπάτ.

 43. Ζωγραφίστε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα.

 44. Ζωγραφίστε ευχές σε βότσαλα και αφήστε τα κρυφά έξω από τις πόρτες γειτόνων, φίλων και συγγενών (βότσαλα ευγένειας).

 45. Κάντε μία βόλτα στη στολισμένη πόλη ή σε κάποιο θεματικό πάρκο.

 46. Προσφέρετε τρόφιμα ή κάποιο χρηματικό ποσό ή κάποιο παιχνίδι σε δράσεις που γίνονται την περίοδο των Χριστουγέννων για ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

 47. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα santatracker.google.com και δείτε σε ποιο μέρος της γης βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Άγιος Βασίλης για να μοιράσει δώρα (για τις 24 Δεκεμβρίου).

 48. Δημιουργήστε ίχνη από την επίσκεψη του Άη Βασίλη.
 49. Δεχτείτε επίσκεψη από καλικαντζαράκια.

 50. Φτιάξτε βασιλόπιτα για την Πρωτοχρονιά.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...