Κηπουρική με τα παιδιά

Η άνοιξη είναι η ιδανικότερη περίοδος να ασχοληθούμε με την κηπουρική με τα παιδιά. Δοκιμάστε την στο μπαλκόνι ή στον κήπο σας και προσφέρετε στα παιδιά μία διασκεδαστική μαθησιακή εμπειρία με πολλαπλά οφέλη!

Κηπουρική με τα παιδιά

Η κηπουρική προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να εξερευνήσουν όλες τους τις αισθήσεις, καθώς έρχονται σε επαφή με διάφορες υφές και δέχονται ποικίλα οπτικά, οσμητικά και ακουστικά ερεθίσματα. Σε γνωστικό επίπεδο τα παιδιά μπορούν να παρατηρήσουν τα μέρη, τις ανάγκες και τον κύκλο ζωής των φυτών, αλλά και έντομα και άλλα μικρά ζώα, και να αντιληφθούν την αξία της φύσης και των δώρων που μας προσφέρει. Παράλληλα, τα παιδιά καλλιεργούν νέες δεξιότητες, αναπτύσουν το αίσθημα της ευθύνης, που απαιτεί η καλλιέργεια ενός φυτού, και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, καθώς μπορούν να δουν τους καρπούς της εργασίας τους. Επιπλέον, ακόμα και τα πιο δύσκολα παιδιά στο φαγητό θα δοκιμάσουν ευκολότερα ένα λαχανικό που καλλιέργησαν τα ίδια.

Ωραία όλ' αυτά θα μου πείτε, αλλά η κηπουρική δεν είναι εύκολη. Έχετε δίκιο, η κηπουρική είναι μία δραστηριότητα που απαιτεί γνώσεις και ενέχει το ρίσκο να μην ευδοκιμήσουν τα φυτά μας. Όντας και η ίδια αρχάρια, δημιούργησα ένα ημερολόγιο κηπουρικής, το οποίο μπορεί να καθοδηγήσει κάποιον που δεν διαθέτει γνώσεις κηπουρικής να ξεκινήσει την καλλιέργεια λαχανικών. Κατεβάστε δωρεάν για εκτύπωση το ημερολόγιο κηπουρικής και δοκιμάστε την με τα παιδιά σας. Αν μη τι άλλο, θα περάσετε χρόνο μαζί τους και, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της καλλιέργειας, θα απολαύσετε το μεγαλύτερο μέρος από τα οφέλη της κηπουρικής.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...