Θετική στάση

Τι:

Υιοθετούμε θετική στάση απέναντι στο σχολείο και στα μαθήματα και δεν ακυρώνουμε τους εκπαιδευτικούς του παιδιού.

Γιατί:  

Ακόμα κι αν εμάς ως μαθητές δε μας άρεσε το σχολείο και υπήρχαν μαθήματα τα οποία μας δυσκόλευαν, δεν πρέπει να το εκφράζουμε στο παιδί και να το επηρεάζουμε αρνητικά, γιατί μπορεί να υιοθετήσει την περιοριστική πεποίθηση ότι το σχολείο δεν είναι ευχάριστο και ότι κάποια μαθήματα είναι δύσκολα και δε θα τα καταφέρει. Αυτό θα υπονομεύσει τις προσπάθειές του και θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο, μέσα στον οποίο το παιδί, επειδή θεωρεί ότι το μάθημα είναι δύσκολο, φοβάται ότι δε θα τα καταφέρει, με αποτέλεσμα η επίδοσή του να είναι χαμηλή, επιβεβαιώνοντας του αυτό το οποίο πίστευε αρχικά. Επίσης, ακυρώνοντας τους εκπαιδευτικούς, ακυρώνουμε τη σχέση μεταξύ μαθητή και εκπαιδευτικού πάνω στην οποία στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τα παιδιά μαθαίνουν μόνο από εκείνους τους εκπαιδευτικούς που εκτιμούν και συμπαθούν.

Πως:  

Δε μιλάμε αρνητικά για το σχολείο, τα μαθήματα και τους εκπαιδευτικούς και δεν εκφράζουμε τους το άγχος μας για την επίδοση του παιδιού μπροστά του. Αντιθέτως, εκφράζουμε ενθουσιασμό για το σχολείο και τα όσα ενδιαφέροντα θα μάθει σ' αυτό, χωρίς να υπερβάλλουμε και χωρίς να μιλάμε συνέχεια γι' αυτό και του δημιουργήσουμε άγχος.

Tips:
 • Μπορούμε να πούμε στο παιδί μας πόσο τυχερό είναι που έχει σχολείο να πάει. Εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν έχουν σχολείο να πάνε.
 • Γινόμαστε κομμάτι του σχολείου, συμμετέχοντας στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, βοηθώντας σε κάποια εκδήλωση κ.α.. Είναι σημαντικό το παιδί να αισθάνεται ότι αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής του το μοιράζεται μαζί μας και δεν αφορά αποκλειστικά αυτό.
 • Οφείλουμε να εμπιστευτούμε τον εκπαιδευτικό του παιδιού μας, γιατί διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπειρία για να διδάξει σωστά το παιδί μας για να καταφέρει το παιδί να επιτύχει τους στόχους κάθε μαθήματος, έχοντας πάντα τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν ισχύει αυτό. Ακόμη κι αν μία μέθοδος του εκπαιδευτικού δεν μας φαίνεται λογική, αντί να τον επικρίνουμε, είναι προτιμότερο να ρωτήσουμε τους λόγους για τους οποίους την εφαρμόζει και, ίσως, διαπιστώσουμε ότι κάνουμε λάθος.
 • Δεν κολλάμε ταμπέλες στο παιδί του τύπου "Δεν παίρνει τα γράμματα" ή "Δεν είναι καλός στα μαθηματικά" και δεν αναπαράγουμε περιοριστικές πεποιθήσεις, όπως ότι τα κορίτσια δεν είναι καλά στα μαθηματικά και στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες κ.α..

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...