Δεν θέλω να διαβάσω

Τι:

Ρωτάμε το παιδί γιατί δεν θέλει να διαβάσει και πράττουμε αναλόγως.

Πως:  

Αν υπάρχει κάποιος πραγματικός λόγος που το παιδί δεν θέλει να διαβάσει, όπως η πείνα, η κούραση ή η νύστα, φροντίζουμε ώστε το παιδί να φάει, να ξεκουραστεί ή να κοιμηθεί. Αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος και η απάντηση του είναι "Γιατί έτσι." ή ανάλογου ύφους, του απαντάμε ότι κάθε άνθρωπος εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις, η υποχρέωση των παιδιών είναι να διαβάζουν, όπως υποχρέωση των γονιών είναι να δουλεύουν και να φροντίζουν τα παιδιά τους κ.λπ., χωρίς να του αφήσουμε το περιθώριο να σκεφτεί ότι μπορεί να μη διαβάσει.

Tips:  
 • Δηλώνουμε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε. Λέμε "Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.".
 • Αποφεύγουμε τις απειλές, την τιμωρία, τις δωροδοκίες και τις ανταμοιβές για να το πείσουμε να διαβάσει.
 • Του λέμε "Καταλαβαίνω ότι κάποιες φορές βαριέσαι, συμβαίνει σε όλους. Χρειάζεται, όμως, να διαβάζουμε, γιατί το διάβασμα γυμνάζει το μυαλό μας, μας κάνει εξυπνότερους κι αυτό μας βοηθάει να λύνουμε ευκολα και γρήγορα τα προβλήματα μας και να ζούμε καλύτερα.". Υπάρχουν πολλές απαντήσεις στο γιατί χρειάζεται να διαβάσω. Επιλέγουμε ποιες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν τα κίνητρα που θα ενεργοποιήσουν το παιδί μας.

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...