Σωστή φωτογράφιση προϊόντων χειροποίητων και custom made χωρίς εξοπλισμό

Για σωστή φωτογράφιση προϊόντων στο σπίτι ή σε οποιονδήποτε χώρο χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε την περιοχή της φωτογράφισης

Αναζητήστε τις περιοχές εκείνες στο σπίτι ή στον χώρο της φωτογράφισης στις οποίες υπάρχει επαρκές φυσικό φως και επιλέξτε ποια θα χρησιμοποιήσετε για τη φωτογράφιση της δημιουργίας σας. Για εξωτερικές φωτογραφήσεις οι καταλληλότερες ώρες είναι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

2. Επιλέξτε το κατάλληλο φόντο για τις δημιουργίες σας

Το λάθος φόντο μπορεί να "θάψει" τη δημιουργία σας ή να την επισκιάσει, τραβώντας την προσοχή του θεατή από αυτή.

Yπάρχουν δύο κύριοι τύποι εικόνων για προϊόντα, οι λήψεις φωτογραφιών με ουδέτερο ή χωρίς background και οι λήψεις με προϊόντα ενσωματωμένα σε lifestyle concepts. Αν θέλετε να διατηρήσετε μία ισορροπία και μία ομοιομορφία, επιλέξετε έναν από τους δύο τρόπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες με ουδέτερο background για την παρουσίαση των δημιουργιών σας στο eshop σας και φωτογραφίες με προϊόντα ενσωματωμένα σε lifestyle concepts για μεμονωμένες περιπτώσεις για διαγωνισμούς, διαφημίσεις, δημοσιεύσεις στο blog σας κ.α..

Για ουδέτερο background ένας κενός τοίχος αποτελεί ιδανική επιλογή. Για τα lifestyle concepts, για να προσθέσετε χαρακτήρα, μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικά backgrounds και props. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα συγκεκριμένο prop στις φωτογραφήσεις των δημιουργιών σας, το οποίο ταιριάζει με τη φιλοσοφία του brand σας, ώστε οι φωτογραφίες να συνδέονται άμεσα με αυτό.

Αποφύγετε να δείχνετε αντικείμενα που δε σχετίζονται άμεσα με το προϊόν σας και, αν χρησιμοποιείτε καθρέφτη, φροντίστε να μη φαίνεστε εσείς ή η φωτογραφική σας μηχανή στην αντανάκλαση του καθρέφτη.

3. Προσέξτε τη γωνία λήψης και τις σκιές του προϊόντος

Για σωστά αποτελέσματα, φροντίστε να φωτίζετε τις δημιουργίες σας υπό γωνία, ώστε να μη δημιουργούνται έντονες σκιές. Επίσης, ξεχάστε το ενσωματωμένο flash που μπορεί να έχει η μηχανή ή το κινητό σας. Όταν φωτογραφίζετε τα προϊόντα σας με το ενσωματωμένο flash, το φως βρίσκεται στην ίδια γωνία με τη γωνία λήψης, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να εμφανίζονται επίπεδα ή και να εμφανίζουν γυαλάδες.

4. Προσθέστε επιπλέον φως, αν χρειάζεται

Το επαρκές φυσικό φως θα συμβάλει στην ανάδειξη των λεπτομερειών της δημιουργίας σας, καθώς και στη σωστή απόδοση των χρωμάτων της. Επίσης, όταν υπάρχει η επαρκής ποσότητα φωτός, οι φωτογραφίες δεν βγαίνουν ποτέ "κουνημένες". Αν το φυσικό φως στην περιοχή της φωτογράφισης δεν είναι επαρκές, προσθέστε επιπλέον φως. Φροντίστε να βάζετε τη ρύθμιση ισορροπίας λευκού της μηχανής σας, ανάλογα με το είδος φωτός που χρησιμοποιείτε. Οι περισσότερες μηχανές έχουν ρύθμιση για λάμπα πυρακτώσεως, φθορισμού, σύννεφα, σκιά κτλ.. Ιδανικό gadget για τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ενα ring light, γιατί παρέχει τον επιπλέον ομοιόμορφο φωτισμό που χρειάζεστε. 

5. Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από διαφορετικές γωνίες

Μία εικόνα ανά δημιουργία ίσως δεν αρκεί για να δώσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα σε υποψήφιους πελάτες. Φροντίστε, λοιπόν, να τραβήξετε πολλαπλές λήψεις από διαφορετικές γωνίες, ώστε να δώσετε στον καταναλωτή μία πλήρη εικόνα του προϊόντος σας. Αποφύγετε να φωτογραφίζετε τα προϊόντα σας από ψηλά, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις θα φαίνονται είτε περίεργα είτε άσχημα. Επίσης, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, παρέχετε στους δυνητικούς σας πελάτες τη δυνατότητα να κάνουν zoom και να αποκτήσουν καλύτερη εικόνα για τις υφές των δημιουργιών σας.

6. Προσέξτε την εστίαση του θέματός σας

Φροντίστε κάθε φωτογραφία  να είναι σωστά εστιασμένη. Φροντίστε, λοιπόν, μετά από κάθε λήψη να κάνετε zoom στην προεπισκόπηση της λήψης, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφία σας είναι σωστά εστιασμένη.

7. Μη χρησιμοποιείτε φίλτρα στις φωτογραφίες σας

Τα έτοιμα φίλτρα των προγραμμάτων επεξεργασίας και των social media έχουν ως αποτέλεσμα μία φωτογραφία να δείχνει πιο "καλλιτεχνική", αλλοιώνοντας τα χρώματα της φωτογραφίας και κατ' επέκταση των δημιουργιών σας, γεγονός το οποίο δεν είναι επιθυμητό, όταν πρόκειται για προϊόντα.

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...