Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τη νέα σχολική χρονιά - Ιδέες

Τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης χρησιμοποιούνται για την αντίστροφη μέτρηση των τελευταίων ημερών έως μία σημαντική ημέρα, όπως τα Χριστούγεννα, τα γενέθλια και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ημέρα έναρξης του νέου σχολικού έτους!

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τη νέα σχολική χρονιά

Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τη νέα σχολική χρονιά / Βρείτε το εδώ

Τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης έχουν συνήθως παράθυρα/κουτάκια/σακουλάκια/θήκες κ.λπ., όπου μπορείτε να τοποθετήσετε γλυκίσματα, μικροδωράκια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, για να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας και να τα απασχολήσετε δημιουργικά. Προτάσεις για μικροδωράκια (παιχνίδια, δραστηριότητες, φύλλα εργασίας κ.α.) για τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης μπορείτε να βρείτε εδώ!

Όσον αφορά το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τη νέα σχολική χρονιά, η δική μας εκδοχή περιλαμβάνει 10 θήκες-μολυβάκια, στις οποίες κρύβω αινίγματα που οδηγούν σε παιχνίδια, γλυκίσματα, βιβλία, σχολικά είδη, φύλλα εργασίας κ.α. αλλά και κάρτες με αποστολές/δραστηριότητες, όπως " Οργανώστε τις ντουλάπες σας", "Τακτοποιήστε και οργανώστε τα γραφεία σας" κ.α..

Θεωρώ ότι το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης καλλιεργεί τη θετική στάση απέναντι στο σχολείο και εμπλέκει τα παιδιά στην προετοιμασία για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ με τα κατάλληλα παιχνίδια και φύλλα εργασίας μπορούν να θυμηθούν κάποιες από τις γνώσεις που απέκτησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά!

Παρακάτω θα βρείτε ιδέες και αινίγματα για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τη νέα σχολική χρονιά. Μπορείτε να διαλέξετε τις ιδέες και τα αινίγματα που ταιριάζουν στην ηλικία των παιδιών σας.

Ιδέες

 1. Οργανώστε τις ντουλάπες σας, κρατώντας και τακτοποιώντας όσα ρούχα και αξεσουάρ δεν έχουν μικρύνει και είναι σε καλή κατάσταση. Κάντε το ίδιο και για τα παπούτσια σας.

 2. Πλύνετε τις σχολικές σας τσάντες.

 3. Τακτοποιήστε και οργανώστε τα γραφεία σας.

 4. Δημιουργήστε έναν πίνακα ρουτίνας και επιβράβευσης. Βρείτε τον δωρεάν εκτυπώσιμο πίνακα ρουτίνας και επιβράβευσης του dreamymemoriesProject παρακάτω.

 5. Δημιουργήστε ένα photo booth ή ταμπελίτσα για τη φωτογράφηση της πρώτης ημέρας στο σχολείο.

 6. Πηγαίνετε για κούρεμα.

 7. Μάθετε ή θυμηθείτε τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

 8. Μάθετε ή θυμηθείτε τους κανόνες υγιεινής.

 9. Μάθετε ή θυμηθείτε τους κανόνες ευγένειας.

 10. Δείτε το animation "Το μυστικό της Νίκης" ή και το "Το μυστικό της Νίκης 2 - Η περιπέτεια του Βίκτωρα" και μάθετε ή θυμηθείτε τον κανόνα των εσωρούχων διαβάζοντας το παραμύθι "Η Κίκο και το Χέρι".

 11. Βρείτε έναν μυστικό κωδικό, που μόνο όποιος τον γνωρίζει μπορεί να σας πάρει από το σχολείο

 12. Επιλέξτε τα ρούχα της πρώτης ημέρας στο σχολείο.

Αινίγματα

 1. Έχει πόρτα αλλά δεν μπορείς να βγεις έξω. (Ντουλάπα)

 2. Την ημέρα στολισμένο και τη νύχτα φορτωμένο. (Κρεβάτι)

 3. Έχει πόδια και πλάτη και δεν έχει κεφάλι. (Καρέκλα)

 4. Ανεβαίνει, κατεβαίνει και στην ίδια θέση μένει. (Σκάλα)

 5. Όποιοι έρχονται και πάνε απ' το χέρι την κρατάνε. (Πόρτα)

 6. Ξεχειλίζει από βιβλία, μα ποτέ της δε διαβάζει, της αρέσει ωραία ωραία στην αράδα να τα βάζει. (Βιβλιοθήκη)

Υλικό για κατασκευές και δραστηριότητες

Κατασκευές

Σελιδοδείκτες

Pencil toppers

Παιχνίδια παρατηρητικότητας "I spy"

Οργάνωση

Για χειροποίητα και custom made προϊόντα, μπορείτε να απευθυνθείτε στους δεκάδες δημιουργούς που φιλοξενεί η www.dreamy.gr, η 1η μηχανή σύγκρισης προσφορών για χειροποίητα και custom made προϊόντα.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...