Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης - Ιδέες

Τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης χρησιμοποιούνται για την αντίστροφη μέτρηση των τελευταίων ημερών έως μία σημαντική ημέρα, όπως τα γενέθλια, η ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα Χριστούγεννα!

Γράμμα από τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά

Γράμμα από τον Άγιο Βασίλη στα παιδιά με ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης / Βρείτε το εδώ

Τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης έχουν συνήθως παράθυρα/κουτάκια/σακουλάκια/θήκες κ.λπ., όπου μπορείτε να τοποθετήσετε γλυκίσματα, μικροδωράκια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, για να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας και να τα απασχολήσετε δημιουργικά.

Τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφισβήτητα η πιο μαγική περίοδος του έτους και η καλύτερη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας. Το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από Γερμανούς Λούθηρους τον 19ο αιώνα και έχει, συνήθως, 25 παράθυρα/κουτάκια/θήκες κ.λπ. για τη μέτρηση των ημερών από την 1η Δεκεμβρίου έως την ημέρα των Χριστουγέννων! Τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί και στη χώρα μας και αξίζει να το υιοθετήσετε.

Παρακάτω θα βρείτε ιδέες για χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, καθώς και δωρεάν για εκτύπωση κάρτες με ιδέες, τις οποίες μπορείτε να συμπεριλάβετε στο ημερολόγιό σας. Μπορείτε να διαλέξετε τις ιδέες που ταιριάζουν στην ηλικία των παιδιών σας.

Ιδέες

 1. Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο (Μπορείτε να έχετε κρύψει γλυκίσματα μέσα στο κουτί με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, για να τα βρουν τα παιδιά όταν θα το ανοίξουν.).

 2. Κοιμηθείτε/κάντε κατασκήνωση δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 3. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί, αλατοζύμη ή πηλό κ.α.. Bρείτε εδώ μία ιδέα για στολίδια από χαρτόκουτα, στις προτάσεις μας στην κατηγορία "Χριστούγεννα".

 4. Γράψτε γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

 5. Κρεμάστε χριστουγεννιάτικες κάλτσες στο τζάκι και πείτε στα παιδιά την ιστορία που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο έθιμο (Σύμφωνα με τη 'βόρεια' χριστιανική παράδοση, κάποτε, στα πολύ παλιά χρόνια, υπήρχε ένας καλόκαρδος άνθρωπος, που είχε χάσει την γυναίκα του και από τότε ζούσε μαζί με τις τρεις κόρες του, που μοχθούσε να τις μεγαλώσει. Όταν οι κοπέλες έφθασαν σε ηλικία γάμου, ο πατέρας τους ήταν σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούσε να τις προικίσει. Τα Χριστούγεννα πλησίαζαν και ο Άγιος Βασίλης, που γνώριζε την κατάσταση, αποφάσισε να βοηθήσει. Έτσι, όταν η οικογένεια έπεσε να κοιμηθεί, ο Άγιος Βασίλης τοποθέτησε από ένα πουγκί με χρυσό στις κάλτσες των κοριτσιών που είχαν βάλει κοντά στο τζάκι με άλλα ρούχα για να στεγνώσουν. Το επόμενο πρωί οι κοπέλες βρήκαν τα δώρα του Άη Βασίλη και η ζωή τους άλλαξε.). Βρείτε παρακάτω δωρεάν για εκτύπωση την ιστοριούλα για να τη συμπεριλάβετε στο ημερολόγιό σας.

 6. Χθες ο Άγιος Νικόλαος, άφησε το καράβι του και φόρτωσε το γαϊδουράκι του, για να επισκεφτεί τα παιδάκια του κόσμου και να τους μοιράσει δωράκια (Στις 6 Δεκεμβρίου, γιορτάζουμε τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος είναι στην πραγματικότητα ο... Άγιος Βασίλης. Όχι φυσικά ο Άγιος Βασίλειος ως ιστορική προσωπικότητα, αλλά εκείνος που μοίραζε δώρα στα παιδιά και στην ιστορία του οποίου οφείλεται το έθιμο του Santa Claus (Claus=σύντμηση του Nicolaus) που μοιράζει δώρα στα παιδιά του κόσμου την παραμονή των Χριστουγέννων. Αν θέλετε, μπορείτε να τον συμπεριλάβετε στο ημερολόγιό σας, προσφέροντας ένα δωράκι στα παιδιά εκ μέρους του.).

 7. Δείτε στο youtube.com την ταινία κινούμενων σχεδίων "Το ποντικάκι που ήθελε ν' αγγίξει ένα αστεράκι" από το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά.

 8. Διαβάστε το κλασσικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι "Το έλατο" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ ή να το παρακολουθήσετε εδώ. Για χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία δείτε εδώ προτάσεις με περιγραφή και κριτική από την elniplex.

 9. Διαβάστε το ποίημα "Χριστούγεννα" του Κωστή Παλαμά.  Βρείτε παρακάτω δωρεάν για εκτύπωση το ποίημα για να το συμπεριλάβετε στο ημερολόγιό σας.

 10. Κατασκευάστε μία φάτνη από χαρτί ή βότσαλα κ.α. ή εκτυπώστε εδώ μία φάτνη για να τη χρωματίσετε (Κρύψτε τον Χριστούλη μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων και εμφανίστε τον τότε στη φάτνη.).

 11. Ακούστε στο youtube.com το παραμύθι "Ένα ελατάκι για τον Τάκη" του Ευγένιου Τριβιζά.

 12. Ακούστε στο youtube.com το παραμύθι "Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους" του Ευγένιου Τριβιζά

 13. Ακούστε στο youtube.com το παραμύθι "Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα" του Ευγένιου Τριβιζά.

 14. Ακούστε στο youtube.com το παραμύθι "Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη" του Κυριάκου Χαρίτου.

 15. Δείτε στο youtube.com την ταινία κινούμενων σχεδίων μικρού μήκους "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" από την Disney.

 16. Ακούστε χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μπορείτε να συμπεριλάβετε στη λίστα σας με χριστουγεννιάτικα τραγούδια "Το Δέντρο των Χριστουγέννων" από τον δίσκο του Τεμπέλη Δράκου "Πατημασιές Στο Χιόνι", το "Φιέστα Κουραμπιέ" από τους Burger Project, μία λίστα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου, μία συλλογή από χριστουγεννιάτικα τραγούδια που περιλαμβάνει τα κλασσικά ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια "Τρίγωνα κάλαντα", "Κάλαντα Χριστουγέννων", "Χιόνια στο καμπαναριό", "Το έλατο", "Πάει ο παλιός ο χρόνος", "Άγια Νύχτα", "Ο μικρός τυμπανιστής" και "Κάλαντα Πρωτοχρονιάς" που θα τη βρείτε εδώ.

 17. Μάθετε για τον Άη Βασίλη. Συζητήστε με τα παιδιά για τον τόπο καταγωγής του Άη Βασίλη, την Καισάρεια, για την ελληνική καταγωγή του, για το έργο του και για τη Βασιλειάδα, την πόλη που δημιούργησε. Η Βασιλειάδα ήταν το κέντρο της φιλανθρωπικής δράσης του Μεγάλου Βασιλείου. Ήταν μία πόλη η οποία περιελάμβανε έναν μεγαλοπρεπή ναό, νοσοκομείο με πλήρη εξοπλισμό και μεγάλο αριθμό ιατρών, νοσοκόμων και βοηθητικού προσωπικού, λεπροκομείο, πτωχοκομείο, ορφανοτροφείο και γηροκομείο.

 18. Μάθετε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Βρείτε παρακάτω δωρεάν για εκτύπωση τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα για να τα συμπεριλάβετε στο ημερολόγιό σας.

 19. Μάθετε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Βρείτε παρακάτω δωρεάν για εκτύπωση τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα για να τα συμπεριλάβετε στο ημερολόγιό σας.

 20. Διακοσμήστε τα τριγωνάκια σας με κορδέλες και κουδουνάκια. Πάρτε ιδέες εδώ.
 21. Αναζητήστε στο διαδίκτυο έργα τέχνης από γνωστούς ζωγράφους με θέμα τα Χριστούγεννα.

 22. Αναζητήστε χριστουγεννιάτικα έθιμα από άλλες χώρες του κόσμου. Βρείτε εδώ τον παγκόσμιο χάρτη με χριστουγεννιάτικα έθιμα από διάφορες χώρες του κόσμου της ιστοσελίδας santatracker.google.com.

 23. Παίξτε στο χωριό του Άη Βασίλη με τα online παιχνίδια στην ιστοσελίδα santatracker.google.com, όπως Κομμωτήριο για τον Άγιο Βασίλη, Δημιουργία ξωτικού, Εργαστήριο κώδικα, Βρείτε τον Άγιο Βασίλη κ.α..

 24. Βρείτε στον χάρτη τον Βόρειο Πόλο, είτε σε χάρτη, είτε στις εφαρμογές Google Maps και Google Earth.

 25. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα γλυκά.

 26. Φτιάξτε μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη. Για μπισκότα για τον Άγιο Βασίλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας συνταγή για μπισκότα ή οποιαδήποτε συνταγή για μπισκότα. Για συνταγή για υγιεινά μπισκότα σοκολάτας δείτε εδώ. Έναν εύκολο τρόπο να διακοσμήσετε τα μπισκότα του Άη Βασίλη, με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για σχετικά λεία και κυκλικά μπισκότα ανοιχτού χρώματος, θα βρείτε εδώ (μπισκότα ταρανδάκια), στις προτάσεις μας στην κατηγορία "Χριστούγεννα".

 27. Φτιάξτε μπισκοτόσπιτα. Ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε μπισκοτόσπιτα είναι χρησιμοποιώντας μπισκότα τύπου πτι-μπερ, τα οποία θα ενώσετε μεταξύ τους και θα διακοσμήσετε με γλάσο ζάχαρης. Σας προτείνω να αποφύγετε να ενώσετε τα μπισκότα με καραμέλα, η οποία καίει πολύ και σταθεροποείτε πολύ γρήγορα. Επίσης, σας προτείνω να τυλίξετε τα μπισκοτόσπιτα με σελοφάν ή άλλο τύπο συσκευασίας, διαφορετικά τα μπισκότα θα μαλακώσουν και θα καταρρεύσουν. Δείτε εδώ και εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μπισκοτόσπιτα.

 28. Ζωγραφίστε ένα χριστουγεννιάτικο θέμα.

 29. Ζωγραφίστε ευχές σε βότσαλα και αφήστε τα κρυφά έξω από τις πόρτες γειτόνων, φίλων και συγγενών (βότσαλα ευγένειας). Bρείτε εδώ την ιδέα, στις προτάσεις μας στην κατηγορία "Χριστούγεννα".

 30. Κάντε μία βόλτα στη στολισμένη πόλη ή σε κάποιο θεματικό πάρκο.

 31. Δωρίστε κάποιο παιχνίδι σε κάποια από τις ενέργειες που γίνονται τις ημέρες των Χριστουγέννων για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

 32. Κάντε μία βόλτα στο δάσος και μαζέψτε κουκουνάρια, κλαδάκια, πουρναρόφυλλα, κάστανα κ.α. για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και για κατασκευές.

 33. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα santatracker.google.com και δείτε σε ποιο μέρος της γης βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Άγιος Βασίλης για να μοιράσει δώρα (για τις 24 Δεκεμβρίου).

*Απαγορεύεται η εμπορική εκμετάλλευση των αρχείων ή μέρους αυτών.
© 2021 dreamy. All rights reserved.

Υλικό για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης - Δωρεάν εκτυπώσιμο

Υλικό για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (δεξί κλικ και αποθήκευση)

Υλικό για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης - Δωρεάν εκτυπώσιμο

Υλικό για το χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης (δεξί κλικ και αποθήκευση)

Για επιπλέον δωρεάν υλικό για δραστηριότητες, κατασκευές κ.α. για τα Χριστούγεννα δείτε εδώ.

Για προτάσεις για χριστουγεννιάτικες παιδικές ταινίες δείτε εδώ.

Για χειροποίητα και custom made χριστουγεννιάτικα είδη, μπορείτε να απευθυνθείτε στους δεκάδες δημιουργούς που φιλοξενεί η www.dreamy.gr, η 1η μηχανή σύγκρισης προσφορών για χειροποίητα και custom made προϊόντα.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...