Μαρτάκια - Το έθιμο και πως φτιάχνονται

Ο Μάρτιος είναι προ των πυλών και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα μαρτάκια μας με τα παιδιά μας!

Το έθιμο

Το μαρτάκι ή μάρτης είναι βραχιόλι από κόκκινη και άσπρη κλωστή, το οποίο, σύμφωνα με το έθιμο, φοριέται από την 1η έως την 31η του Μάρτη και προστατεύει τα παιδιά από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης.

Πως φτιάχνονται τα μαρτάκια

Για να φτιάξετε μαρτάκια βραχιόλια, χρειάζεστε κόκκινες και άσπρες κλωστές ή κορδόνια. Στην απλούστερη εκδοχή του, ένα μαρτάκι βραχιόλι φτιάχνεται στρίβοντας απλά μία κόκκινη και μία άσπρη κλωστή μεταξύ τους και δένετε στο χέρι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και διακοσμητικά στοιχεία για κοσμήματα, όπως ματάκια, πασχαλίτσες, χελιδονάκια κ.α. ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Το όριο θα το βάλει η δημιουργικότητά σας!

Μαρτάκια - Πως φτιάχνονται

Μαρτάκια - Πως φτιάχνονται από mothersblog.gr

Στο τέλος του μήνα μην ξεχάσετε να τα αφήσετε σε κάποια τριανταφυλλιά, για να τα πάρουν τα χελιδόνια και να χτίσουν τη φωλιά τους!

Αν δεν έχετε χρόνο να δημιουργήσετε τα μαρτάκια σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στους δημιουργούς της www.dreamy.gr, της 1ης μηχανής σύγκρισης προσφορών για χειροποίητα και custom made προϊόντα.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...