Μαρτάκια - Το έθιμο και πως φτιάχνονται

Ο Μάρτιος είναι προ των πυλών και ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα μαρτάκια μας με τα παιδιά μας!

Το έθιμο

Το μαρτάκι ή μάρτης είναι βραχιόλι από κόκκινη και άσπρη κλωστή, το οποίο, σύμφωνα με το έθιμο, φοριέται από την 1η έως την 31η του Μάρτη και προστατεύει τα παιδιά από τον πρώτο ήλιο της άνοιξης.

Πως φτιάχνονται τα μαρτάκια

Για να φτιάξετε μαρτάκια βραχιόλια, χρειάζεστε κόκκινες και άσπρες κλωστές ή κορδόνια. Στην απλούστερη εκδοχή του, ένα μαρτάκι βραχιόλι φτιάχνεται στρίβοντας απλά μία κόκκινη και μία άσπρη κλωστή μεταξύ τους και δένετε στο χέρι.

Αρχικά, δέστε μία κόκκινη και μία άσπρη κλωστή μαζί, όπως φαίνεται στην πρώτη εικόνα (Βήμα 1). Στη συνέχεια, στρίψτε τις κλωστές μεταξύ τους, όπως φαίνεται στη δεύτερη εικόνα (Βήμα 2). Τέλος, δέστε και τη δεύτερη άκρη των δύο κλωστών, όπως κάνατε και στην αρχή. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και διακοσμητικά στοιχεία για κοσμήματα, όπως ματάκια, πασχαλίτσες, χελιδονάκια κ.α. ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Το όριο θα το βάλει η δημιουργικότητά σας!

Μαρτάκια - Πως φτιάχνονται

Μαρτάκια - Πως φτιάχνονται/Βήμα 1

Μαρτάκια - Πως φτιάχνονται

Μαρτάκια - Πως φτιάχνονται/Βήμα 2

Στο τέλος του μήνα μην ξεχάσετε να τα αφήσετε σε κάποια τριανταφυλλιά, για να τα πάρουν τα χελιδόνια και να χτίσουν τη φωλιά τους!

Για χειροποίητα και custom made μαρτάκια, μπορείτε να απευθυνθείτε στους δεκάδες δημιουργούς που φιλοξενεί η www.dreamy.gr, η 1η μηχανή σύγκρισης προσφορών για χειροποίητα και custom made προϊόντα.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...