Ταξίδια με τη φαντασία

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ξεκινήσει μία νέα δραστηριότητα, που την αποκαλώ "Ταξίδια με τη φαντασία", που αρέσει πάρα πολύ στα παιδάκια μου! Αφού, λοιπόν, πέρασε το τέστ δύο πολύ απαιτητικών κριτών, σας το προτείνω με τη βεβαιότητα ότι θα αρέσει και στα δικά σας παιδάκια!

Τι είναι τα "Ταξίδια με τη φαντασία"; Είναι ταξίδια με τη φαντασία μας στις χώρες του κόσμου!

Κάθε εβδομάδα επιλέγω μία χώρα ή μία περιοχή του κόσμου, προετοιμάζω το ταξίδι μας, διαβάζοντας και συγκεντρώνοντας υλικό και ιδέες για δραστηριότητες και κατασκευές, και κάθε Κυριακή πραγματοποιούμε το εικονικό μας ταξίδι! Παρακάτω θα βρείτε το υλικό που έχω ετοιμάσει και το υλικό και τις ιδέες που έχω χρησιμοποιήσει από άλλες πηγές ανά χώρα/περιοχή. Θα το εμπλουτίζω με το νέο υλικό που θα ετοιμάζω στην πορεία.

Είναι μία δραστηριότητα που μου προσφέρει τη δυνατότητα να αναφερθώ σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων, όπως είναι η γεωγραφία, η ιστορία, η τέχνη, οι επιστήμες, σπουδαίες προσωπικότητες και το έργο τους κ.α.. Σε κάθε ταξίδι προσπαθώ να αναφέρω με απλό και δημιουργικό τρόπο κάποια βασικά χαρακτηριστικά του εκάστοτε προορισμού. Σκοπός δεν είναι να μάθουν τα παιδιά όσα θα τους πω, αλλά να διασκεδάσουμε, να ανακαλύψουμε πόσο μαγικός είναι ο κόσμος των ζώων και της φύσης γενικότερα, και να διαπιστώσουν πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος από μέρος σε μέρος και πως επηρεάζει αυτό τον τρόπο ζωής των ντόπιων, να προβληματιστούμε για διάφορα θέματα, όπως γιατί τα ζώα στον αρκτικό κύκλο είναι λευκά, γιατί οι Ούρος στο Περού επέλεξαν να ζούν σε τεχνητά νησιά επάνω στη λίμνη Τιτικάκα, γιατί στην Αλάσκα έχουν 2 μήνες περίπου νύχτα κ.α., και να ανοίξουν οι ορίζοντές μας. 

Πριν ξεκινήσουμε τα εικονικά μας ταξίδια, κατασκευάσαμε βαλιτσούλες, διαβατήρια, αεροπορικά εισιτήρια, φωτογραφικές μηχανές και κυάλια. Για τη βαλίτσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κουτί και να του προσθέσετε χερούλια. Παρακάτω θα βρείτε το υλικό και τις ιδέες που αξιοποιήσαμε.

Πριν από κάθε ταξίδι γράφουμε στα αεροπορικά μας εισιτήρια τον προορισμό μας. Για τη μεγάλη μου κόρη, που πηγαίνει νήπιο, είναι μία ευκαιρία να εξασκηθεί στη γραφή των γραμμάτων. Tip: Προτείνω να γράφετε τον προορισμό με μολύβι, ώστε να μπορείτε να τον σβήνετε, για να μην χρειάζεται να φτιάχνετε άλλο εισιτήριο κάθε φορά. Στη συνέχεια σημειώνουμε τον προορισμό και στα διαβατήριά μας και χρωματίζουμε τη θέση του προορισμού μας στον παγκόσμιο χάρτη που βρίσκεται στο διαβατήριό μας. Τα βάζουμε στις βαλίτσες μας, κρεμάμε στον λαιμό μας φωτογραφική μηχανή και κυάλια, αν χρειάζονται, και ξεκινάμε!

Ένα από τα δωμάτια του σπιτιού μετατρέπεται σε αεροπλάνο. Στην είσοδο του αεροπλάνου κάνω τον ελεγκτή και τους ελέγχω εισιτήρια και διαβατήρια. Μέσα στο αεροπλάνο κάνω την αεροσυνοδό και τους δίνω τις οδηγίες ασφαλείας της πτήσης και προσποιούνται ότι δένουν τις ζώνες τους. Μετά κάνω τον πιλότο, τις καλωσορίζω στην πτήση, αναφέρω τον προορισμό, τη διάρκεια της πτήσης, τον καιρό στον προορισμό μας και τι μπορούν να επισκεφτούν εκεί.

Μετά τις αφήνω και ετοιμάζω την ξενάγηση, τοποθετώντας φωτογραφίες από τον προορισμό μας στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Οι φωτογραφίες μπορεί να απεικονίζουν φυσικά τοπία, μνημεία, προϊόντα, ντόπιους, ζώα κ.α. από τον προορισμό μας. Επίσης, ετοιμάζω τις δραστηριότητες και τα υλικά για τις κατασκευές ή για μαγειρική.

Επιστρέφω στο αεροπλάνο ως αεροσυνοδός για να τους προσφέρω κάποιο κέρασμα και, μόλις το φάνε, τους δείχνω στο Google Earth την κίνηση από το σημείο που βρισκόμαστε προς τον προορισμό μας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε σε παγκόσμιο χάρτη ή σε υδρόγειο.

Έπειτα, προσγειωνόμαστε στον προορισμό μας και ξεκινάει η ξενάγηση. Αν ο προορισμός μας χαρακτηρίζεται από κάποιο είδος μουσικής, βάζω μουσική, μόλις βγούμε από το αεροπλάνο. Γυρνάμε από δωμάτιο σε δωμάτιο, τους μιλάω για τις εικόνες που βλέπουμε, φωτογραφίζουμε με τις μηχανές μας και πέρνουμε τις φωτογραφίες. Αν υπάρχουν άγρια ζώα, τα παρατηρούμε από μακριά με τα κυάλια μας. Για να το κάνουμε πιο διασκεδαστικό, μπορεί να προσποιηθούμε ότι μας κυνηγάει ένα άγριο ζώο, ή ότι γλιστράω στο βουνό και χρειάζομαι βοήθεια, ή ότι βοηθάμε τους ντόπιους σε κάποια κατασκευή ή στη συλλογή κάποιου προϊόντος, ή ότι δοκιμάζουμε κάποιο προϊόν κ.α..

Στο τέλος ασχολούμαστε με τις δραστηριότητες και τις κατασκευές που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή!

Βασικό υλικό

Υλικό για χώρες/περιοχές

Αίγυπτος

Αίγυπτος - Φωτογραφίες

Αίγυπτος - Φωτογραφίες 1-4

Αίγυπτος - Φωτογραφίες

Αίγυπτος - Φωτογραφίες 5-8

Αλάσκα

Αλάσκα - Φωτογραφίες

Αλάσκα - Φωτογραφίες 1-4

Αλάσκα - Φωτογραφίες

Αλάσκα - Φωτογραφίες 5-8

Αλάσκα - Φωτογραφίες

Αλάσκα - Φωτογραφίες 9-12

Αλάσκα - Φωτογραφίες

Αλάσκα - Φωτογραφίες 13-16

Αυστραλία

Αυστραλία - Φωτογραφίες

Αυστραλία - Φωτογραφίες 1-4

Αυστραλία - Φωτογραφίες

Αυστραλία - Φωτογραφίες 5-8

Βραζιλία

Φωτογραφίες

Βραζιλία

Βραζιλία - Φωτογραφίες 1-4

Βραζιλία - Φωτογραφίες

Βραζιλία - Φωτογραφίες 5-8

Βραζιλία - Φωτογραφίες

Βραζιλία - Φωτογραφίες 9-10

Γαλλία

Γαλλία - Φωτογραφίες

Γαλλία - Φωτογραφίες 1-4

Γαλλία - Φωτογραφίες

Γαλλία - Φωτογραφίες 5-8

Κίνα

Κίνα - Φωτογραφίες

Κίνα - Φωτογραφίες 1-4

Κίνα - Φωτογραφίες

Κίνα - Φωτογραφίες 5-8

Μεξικό

Μεξικό - Φωτογραφίες

Μεξικό - Φωτογραφίες 1-4

Μεξικό - Φωτογραφίες

Μεξικό - Φωτογραφίες 5-8

Μεξικό - Φωτογραφίες

Μεξικό - Φωτογραφίες 9-11

Περού

Περού - Φωτογραφίες

Περού - Φωτογραφίες 1-4

Περού - Φωτογραφίες

Περού - Φωτογραφίες 5-8

Περού - Φωτογραφίες

Περού - Φωτογραφίες 9-10

Τουρκία

Τουρκία - Φωτογραφίες

Τουρκία - Φωτογραφίες 1-4

Τουρκία - Φωτογραφίες

Τουρκία - Φωτογραφίες 5-8

Παιχνίδια γεωγραφίας για παιδιά

Δείτε το έτοιμο υλικό για ταξίδια με τη φαντασία εδώ.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...