Επίσκεψη από τα καλικαντζαράκια

Η επίσκεψη από τα καλικαντζαράκια είναι μία οικογενειακή μας παράδοση που βασίζεται σε ένα ελληνικό χριστουγεννιάτικο έθιμο, το έθιμο των καλικάντζαρων!

Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, οι καλικάντζαροι είναι ασχημόμορφα πλάσματα τα οποία ζούν στα έγκατα της γης προσπαθώντας να κόψουν το δέντρο που τη στηρίζει. Λίγο πριν τα καταφέρουν, την παραμονή των Χριστουγέννων, για να μην τα πλακώσει, ανεβαίνουν στην επιφάνεια της γης και δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους, πειράζοντάς τους, κάνοντας ζημιές, τρώγοντας το φαγητό τους κ.α.. Μένουν ανάμεσα στους ανθρώπους έως τα Θεοφάνεια, οπότε και επιστρέφουν κάτω από τη γη για να βρουν το δέντρο της αναγγενημένο και να ξαναρχίσουν το πριόνισμα.

Μπορούμε να βασιστούμε στο έθιμο και να τροφοδοτήσουμε τη φαντασία των παιδιών, αποφεύγοντας τις πιο τρομακτικές λεπτομέρειες που μπορεί να τα φοβίσουν, επικαλούμενoi μία επίσκεψη από τα καλικαντζαράκια. Μπορούμε ένα βράδυ, κατά τη διάρκεια του Δωδεκαήμερου, από 24 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου, αφού κοιμηθούν τα παιδιά, να σκορπίσουμε κάποια πράγματα στο πάτωμα από ράφια, τραπέζια, συρτάρια, ντουλάπες κ.α., ώστε, όταν ξυπνήσουν τα παιδιά, να τα βρουν έτσι, και να τους πούμε ότι μας επισκέφτηκαν τα φιλικά αλλά άτακτα καλικαντζαράκια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της φαντασίας τους.

Δείτε το ημερολόγιο οικογενειακών παραδόσεων...

Επικοινωνία

 • Διεύθυνση:
  Οδός Κρήτης, Κοκκίνη Χάνι,
  Ηράκλειο Κρήτης,
  Τ.Κ. 715 00

 • Email:
  dreamy_email

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας:
  +30 2810332112

Social media

Browse top selling WordPress Themes & Templates on ThemeForest. This list updates every week with the top selling and best WordPress Themes www.bigtheme.net/wordpress/themeforest

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Μάθετε περισσότερα...